Ik vind het prachtig klinken ‘Kip, spek, ananas en krenten’. Het klinkt gewoon als een filmtitel.
Maar goed, het is dus een recept.

Bak een paar ons gerookte spekreepjes uit en blus deze af met een scheut witte wijn. Zet even apart.

Fruit in een pan met dikke bodem een paar tenen knoflook, een gesnipperd uitje en een halve fijngesneden rode paprika. Doe daar een gesneden prei bij en wat gember(wortel). Voeg een handje krenten toe. Laat de prei rustig even garen, niet tot snot bakken.
Voeg van een blik ananas stukjes de ananas toe, houd het sap even apart.

Bak op hoog vuur in wat olijfolie een kilo grof gesneden kipfilet dat is gekruid met kerrie en peper. Zout hoeft niet, dat zit voldoende in de spek. Als de kip dichtgeschroeid is afblussen met het sap van de ananas. Daarna samen met de spek in witte wijn bij de prei.
Laat nog een paar minuten doorgaren, zorg dat in ieder geval de kip helemaal gaar is.
Serveren met witte rijst.

(Wij aten deze kip met een zelfgemaakte tzatziki. Dat lijkt een vreemde combinatie, maar het is een hele fijne. De Tzatziki voegt ‘zuur’ toe aan het palet van zoet (ananas), zout (gerookte spek) en bitter (gember))

Eet lekker!