To whom it may concern

|09.30 uur

Goedemorgen, ik heb hier een email die ik doorgestuurd krijg van mijn broer. Daarin wordt de detentie van mijn zoon aangekondigd. U begrijpt, ik heb een paar vragen. Van wie krijgt mijn broer die mail? Waarom krijgt mijn broer die mail? Wie beslist welke mail naar wie gaat?

Ogenblikje.

Kunt u mij die mail doorsturen? En, mag ik u dan zo even terugbellen? Dan zoek ik het even uit.

Ja, dat mag u.

Meneer, dit is echt heel raar. Wij hebben die mail gestuurd aan de reclassering. Waarom die hem naar uw broer hebben gestuurd is mij een raadsel. Ik heb hen gebeld en u wordt teruggebeld door de reclassering.

Ok, dank voor de inspanning. Ik wacht het even af.

Hallo meneer? Ja, was ik weer even. Ik denk, mocht u nu niet worden teruggebeld, ik heb hier de naam van de mevrouw die u gaat bellen en haar telefoonnummer. Heeft u een pen? Dat is mevrouw *piep* en haar nummer is *piep*.

|15.30 uur

Hallo u spreekt met Quest. Ik ben op zoek naar mevrouw *piep*, die zou mij bellen maar blijkbaar is dat heel moeilijk, of heeft ze mijn nummer niet. Of haar batterij is op. Of zo.

Ogenblikje.

Ja, hallo meneer? Ja, met mevrouw *piep*. Ik zou u bellen hè? Maar dat komt, ik wilde even overleggen met mij teamleider. Want dit is …

En?

En wat?

Wat zei uw teamleider?

Ja, die heb ik dus niet gesproken.

En daarom kon u mij niet bellen.

Nou, ik dacht, ik wacht even tot ik mijn teamleider gesproken heb. want weet u wat het ook is, degene die de mail heeft doorgestuurd aan uw broer, *piep*, die is er morgen pas.

Dus?

Nou ja, dan kunnen we het haar morgen pas vragen waarom ze dit heeft gedaan. Dit is zo raar, er moet toh een opdracht achter zitten.

Ik begrijp nog steeds niet waarom u mij niet kon bellen zoals afgesproken en ik nu u aan het bellen ben. U teamleider spreekt u vandaag nog?

Ja, dat probeer ik wel ja.

En die belt mij wel terug.

Ja, ja, ja echt.

Vandaag.

Daar ga ik wel van uit ja.

|16.35 uur

Met de teamleider. U had een terugbelverzoek.

Nee, we hadden een belafspraak.

Nou, oh. Wel, hier ben ik dan.

Ehh, o, ja. Nou, ten eerste wil ik u namens de organisatie mijn verontschuldigingen aanbieden.

Ik heb daar niet veel aan mevrouw, ik wil graag weten wie, op wiens gezag en met welk doel uw medewerker een gevoelige e-mail over mijn zoon naar mijn broer stuurt.

Tja, we hebben geen idee meneer! Het is nog nooit eerder fout gegaan.

Dat gevoelige mail bij mijn broer terecht komt bedoelt u?

Nou, ehhhh… nee. Dat zo’n mail doorgestuurd wordt!

Tja, dat hoop je dan maar hè? Het ziet er uit als een standaard actie. Gewoon, naar de personen die het moeten hebben en een (openbare) CC naar mijn broer.

We gaan mevrouw *piep* daar uiteraard naar vragen. Morgen. Want ze is er nu niet.

En dan belt u mij terug en vertelt u mij hoe dit kan, wat uw actie wordt en welke stappen u verder neemt om herhaling te voorkomen.

Ehhh… Ja. ja. Dat klopt ja.

Dan wacht ik dat af.

(Wordt vervolgd)

5 Reacties

 1. Berend,

  Mooie weergave van hoe het kan en helaas vaak gaat.
  Je schrijft het nog netjes. Ik zou (bijna) gaan ploffen en niet zo netjes kunnen reageren, hoewel ik daar niet altijd veel mee opschiet maar…..

  ik zie jullie al naast elkaar op de bank of zo, beide een laptopje op schoot om blogjes te schrijven
  tige nijskjirrig

  wiebe

 2. Heb ooit meegemaakt dat een vriendin van me ongewenst zwanger was en de beslissing had genomen om een abortus uit te laten voeren .
  Deze ingreep zou plaats vinden zonder medeweten van familie.
  Dag voor dat de ingreep ging plaats vinden kreeg haar zus telefoon met de melding dat de abortus 2 dagen was verzet door onvoorziene omstandigheden.
  Het ziekenhuis had de eerste persoon met die achternaam in hun bestand opgebeld zonder te kijken of er nog patienten in hun bestand stonden met gelijkaardige achternaam.
  Vriendinnetje is van turkse afkomst … het vervolg kan iedereen zelf bedenken …

 3. Het komt vaker voor dan je denkt. Ik kreeg gisteren telefoon, dat eigenlijk voor mijn broer bestemd was. Ik krijg ook regelmatig mail, die voor personen die voor mij volslagen onbekend zijn. Waarom ik mail krijg die aan een andere mail account gezonden is, en niet naar mijn account, is mij ook een raadsel.

 4. Ik word al moe als ik het lees… pffff

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.