(Minister) De Jager wilde niet ingaan op de vraag of er ook voorbereidingen worden getroffen voor het geval Griekenland failliet gaat. ”Dat kan ik in het openbaar niet doen. Ik ontken dat niet, maar kan het ook niet bevestigen”, aldus de minister. (Bron: RTL-Z)

En toen, zo had ik bedacht, rolde het land over Jan Kees de Jager heen.
Op televisie zien we hoe Jan Kees wordt ingesmeerd met pek en veren, op een kar wordt gezet, over het Binnenhof wordt gereden en uiteindelijk onder luid gejoel in de Hofvijfer wordt gesmeten.
Kinderen worden aangemoedigd tomaten en rotte eieren naar de arme Jan Kees te werpen.

Twee dagen later stapt de regering op, worden partijen ontbonden en zien we op de internationale zenders de opstand in Nederland. De opstandelingen worden aangevoerd door Hendrik Kamstra, een grote blonde veehouder uit landelijk Friesland. Per tractor (met provisorisch opgelaste .50 machinegeweren) naderen zij in colonne over de A7 Amsterdam.

Maar nee. Vanmorgen werd ik wakker en hoorde ik op het nieuws Jan Kees de Jager zijn woorden herhalen.

Jan Kees de Jager mag gewoon zeggen dat er twee versies van gebeurtenissen bestaan; de werkelijkheid zoals die plaatsvindt, en een aangepaste versie die onze regering acceptabel vindt voor ons, het gepeupel.