Op de wal en aan de slag!

Nadat we de ‘Sinne II’ in Bolsward aan de kade hadden gelegd, bekroop ons toch de angst dat er te veel water naar binnen zou komen. Gelukkig werd de boot nog dezelfde avond in de takels gehangen, zodat ze de nacht in ieder geval boven het water zou blijven, het is tenslotte een Grundel. Geen duikboot….

  • Sinne II

Op de 2e dag is de Grundel op werfplaats gezet en zijn we begonnen met de hele boot leeg te halen. Alles wat er uit kan, is er uit gehaald en we zijn begonnen met de bodem van binnenuit schoon te maken en roestvrij te bikken en schuren.

Dat schuren en bikken doet schrikken.
Het voorschip is wel in orde, maar in de kuip vallen de gaten in het vlak. Blijkbaar heeft de boot lang niet altijd afgedekt gelegen waardoor er water is komen te staan onder de vloer van de kuip. Dat moet je niet willen, dat geeft roest en na verloop van tijd dus ook lekkage.

Nu staan we voor de keuze: gaan we een aantal stukken ‘dubbelen’ (nieuw staal over het oude staal lassen), of gaan we een stuk uit het vlak snijden en een nieuw vlak er in laten lassen?
Eerst maar eens een ervaren lasser vragen ons een advies te geven.

Ondertussen wel een zeil over de boot gespannen, we willen uiteraard geen nieuw water binnen of in de kuip.