Te Land, ter Zee en in de Lucht

Nu we de Sinne overgenomen hebben is de eerste klus om de boot naar Bolsward te krijgen. De loods waar de ‘Sinne II’ al ruim 10 jaar ligt opgeslagen staat in Tzummarum, dat is nog best een eindje van Bolsward vandaan. Even overwogen we om de boot op de kar te laten staan en naar Bolsward te rijden, maar daar zagen we wijselijk vanaf. Met de hulp van een tractor en een hijskraan ging de ‘Sinne II’ op zaterdag 29 augustus 2020 weer te water. De boot maakte een beetje water, maar dat hadden we ook wel verwacht. Met een volle tank benzine, een bilgepomp en goede moed gingen we op weg naar Bolsward…

  • Sinne II

‘Een buitje voor het stof’, hadden we vooraf voor de grap geroepen. Het werd meer dan één buitje, veel meer. Maar, de temperatuur was goed, de motor liep als een zonnetje en er kwam veel minder water binnen dan dat de pomp aan kon.

Het was wel jammer dat in Achlum een oude brug vervangen werd en er een noodbrug gebouwd was. Niet met de vereiste minimale 1,45 meter die de ‘Sinne II’ nodig heeft, maar ongeveer 1,30 meter. Balen, want dat kostte ons een uur extra. Uiteindelijk meerden we om een uur of half vijf af bij de werf van Eise Eisema in Bolsward