Praatjes vullen geen gaatjes!

Eén van de vorige eigenaren heeft bedacht dat het een goed plan zou zijn pek op de bodem van de kuip te storten. Wel, het is geen goed idee. Pek wordt hard, gaat barsten en na verloop van tijd komt er water onder. Ook was de pek over de roest heen gestort, alsof het het proces van roesten zou stoppen. Niet dus. Dat moet er uit. Afijn, aan het werk dan maar.

Schoon krabben en ontroesten zodat de man die kan lassen kan bepalen wat de beste oplossing is om de gaatjes te dichten. Dubbelen, of een paar stukken uit het vlak snijden en nieuwe stukken er in?
Het was er een perfecte dag voor, dat moet gezegd. Mooi weer, weinig wind en aangename temperatuur. Dus, een vrije dag opnemen en met behulp van brander, beitel, slijptol en stofzuiger aan de gang om de kuip schoon en strak te krijgen zodat de reparaties uitgevoerd kunnen worden.

Een 2e waterlijn?

Het viel mij ineens op dat er zich een 2e waterlijn lijkt af te tekenen aan de achterzijde van de boot. In mijn ogen kan dit maar één ding betekenen: het bootje heeft langere tijd met de kont diep in het water gelegen. En dus heeft er water in de kuip gestaan. Dat verklaard wel de roestplekken die ik daar heb aangetroffen.

Een dubbele waterlijn?

Vaarvergunning

Ook leuk. Een vaarvergunning uit 1976. Kwam tevoorschijn bij het weghalen van een paar planken. Heeft daar dus 44 jaar tussen 2 plankjes gelegen.

Je vindt nog eens wat…