Afvallen is geen straf
Het volgen van diëten is niets meer dan een straf die je jezelf oplegt. Diëten zijn bijna allemaal gefocust op wat je MOET eten en wat je NIET MAG eten.
Welke idioot gaat er nu de hele dag aan vieze blubbershakes lopen slurpen? Wie bedenkt nu toch dat je iedere dag een liter magere yoghurt moet gaan weglepelen? Je mag wel groente, maar geen aardappel? Wel aardappel, maar dan weer geen vlees? Je mag alleen maar mager, light en smakeloos?

Denk je werkelijk dat het helpt om je te vette dijen in te smeren met zalf?
Wie belazer jij wanneer je via TellSell kleding koopt waarin ‘iedereen’ er slank uitziet? Je hebt een ‘superapparaat’ aangeschaft dat ‘zo mooi onder je bed past’? Is het jou nog niet opgevallen dat er iedere maand een nieuw superapparaat leverbaar is dat onder je bed past?
Van dezelfde leverancier?

Als al die middeltjes en apparaatjes werken, waarom is overgewicht dan zo ongeveer volksziekte nummer één van de westerse wereld? Waarom laat jij je zo voor de gek houden?

Diëten is jezelf straffen. Straffen omdat je te veel hebt geconsumeerd, straffen omdat je je lichaam mishandeld hebt en straffen omdat je jezelf er lelijk uit vindt zien.
Straffen is zinloos. Want een straf zit je uit. Als je voldoende gestraft bent, dan ben je weer vrij.
En als je na het uitzitten van je straf niet opnieuw wilt aankomen dan blijf je dus gevangene van je dieetgoeroe, je persoonlijke gewichtscoach, de pillendraaier, je nieuwe kekke apparaatje of je praatgroepje.

Op dieet gaan is straf, en straf is tijdelijk, en zo niet dan heb je levenslang.

(Dit is een fragment uit het e-boek ‘Over gewicht’. Een GRATIS exemplaar kun je hier downloaden!)

P.s. Je hebt het boekje zo uit want het leest makkelijk en is helemaal niet dik!