Voor u begint leest u dit blog van Rob Captijn (@rcaptijn). Alles wat daar al in wordt besproken hoef ik dan niet nogmaals te doen.
Ik maakte deze kaastaart ook, maar wel even anders.

Wat ik anders deed?
Ik maakte in de eerste plaats een bakseltje van 2 grote uien aan ringen, gesneden tenen knoflook, een fijn gesneden pepertje, een bakje grof verkruimelde walnoten en wat geroosterde paprika.
dat ziet er dus zo uit:

Wat ik ook anders gedaan heb is de bodem. Rob schrijft: ‘Leg op het bladerdeeg de tweede cirkel bakpapier en stort daarop de gedroogde peulvruchten of van die speciale blindbak korrels.
Dat deed ik niet. Ik bakte het bladerdeeg zo. ‘As is’. Dat geeft wat instorting aan de randen en wat verhogingen in het midden – het bladerdeeg wordt immers niet geremd – maar dat leek me nu juist zo leuk. Luchtig, anders.

De vulling is gemaakt volgens Rob’s recept met de volgende kazen:
Een grote punt (150 gram) Roche Baron
Een hele Specialité de Loire (250 gram)
Zwitserse Emmentaler (200 gram)
Old Amsterdam (200 gram)

Na het bakken van de bodem de ui-walnoot-paprika vulling op de bodem storten, dan de gesmolten kaas-bechamel er in en wegzetten om af te laten koelen.
In de vorm ziet hij er zo uit:

U wilt weten hoe hij smaakt?
Het is alsof een engeltje over je tong fietst.
Met iemand achterop, maar daar wen je maar aan.