Stop met janken, je bent verdomme geen zeehond!

We zijn de weg kwijt.
We leven in een land waar alles wat nog enigszins riekt naar solidariteit, compassie of cultuur wordt wegbezuinigd als zijnde ´linkse hobby´, waar de publieke omroep moet worden gesloopt omdat ´we liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit gaan´ en waar het woord ‘subsidie’ zo langzamerhand de klank van een enge ziekte heeft gekregen.
Was je eerder werkeloos, nu word je toegesnauwd dat je ‘onrendabel’ bent.
Ben je ziek, zwak, beperkt of leid je aan een chronische aandoening dan heb je pech. Je kunt toch moeilijk verwachten dat we jou daarom maar in de watten gaan leggen.
Stel je kritische vragen, of heb je een andere mening dan doe je ‘huilie huilie’.
Je bent verdomme geen zeehond!

Huh? Zeehond?
Ja, zeehond.
Ben je namelijk een zeehond dan is er voor jou, als je je mammie niet kunt vinden, als je een virusje hebt, of pijn aan je zwemvliesje, of als je niet tegen de hoge golfjes kunt een heerlijk hotel, een prima geoutilleerd ziekenhuis en een hele fijne naschoolse opvang of crèche.
De hele dag verse vis, de beste specialisten en heel veel lieve aandacht van allemaal fijne mensen.
En je mag net zolang blijven als nodig is.
Dus hoef je niet meer te huilen hoor, lieve kleine schatteboutje.

Overdrijf ik?
In 1990 waren er nog een 600 zeehonden in Nederland. Dat kwam omdat wij die beesten gewoon vergiftigd hadden. Mede dank zij de Zeehonden Crèche van Lenie zijn dat er nu ruim 7000. Lijkt me mooi, denk je dan. Die beesten redden zich wel weer dus hoppa, laten we al dat geld weer eens aan iets nuttigs besteden.
Niks daarvan.
Momenteel zijn er 350 (!) zeehondjes opgenomen in het zeehonden ziekenhuis, ja u leest het goed. Een ZIEKENHUIS. Voor zeehonden. Een ziekenhuis, met een röntgenafdeling. En een Quarantaine. En een laboratorium. En een waterzuiveringsinstallatie. De zeehonden worden er liefdevol ‘patiënten’ genoemd.

Leest u even mee?
“Overal spoelen ze aan: de baby’s van de grijze zeehond – pasgeboren, soms nog met navelstreng – en de doodzieke gewone zeehonden, die niet langer konden vechten tegen het geweld van de storm en de beukende golven. Ze worden gevonden, weggekropen in de luwte van de duinen, aan de binnenkant van de dijken waar ze beschutting zochten of zomaar midden op het strand, waar ze de strijd leken op te geven.”
Awhhh, sielug hè?

Veel sieluger dan die gehandicapte die zijn PGB kwijtraakt. Veel triester dan die psychiatrische patiënt die uit zijn beschermde woonvorm moet en mag gaan decompenseren in een appartement.
Die moeten niet zo huilie huilie doen.

U kunt hier uw emo-euro’s kwijt.

11 Reacties

 1. Jij stelt dat subsidie een klank krijgt van een enge ziekte. Ben ik gedeeltelijk met je eens. Wij krijgen zorgsubsidie, dat eigenlijk onnodig is, als men de premie gaat verlagen. Ook de hypotheekrente zie ik als vorm van subsidie. Mensen die een huis kopen, van boven een half miljoen, kunnen die rente ook wel missen, en kan derhalve ook gedeeltelijk afgeschaft worden! Waarom geven ze subsidie, die in de meeste gevallen niet nodig zijn? Als ze nu niet te pas en te onpas subsidie zouden verstrekken, zou het de schatkist enkele miljarden kunnen opleveren.

 2. Tja, zeehonden zijn patiënten, PGB’ers cliënten. Daar ga ja al.

 3. Berend is mongool!

  10 januari 2014 op 15:00

  jonge! zeehond is ook mAAR EEN LEVEND BEEST~! SUKKEL!

 4. men vader vroeg of ik mee ging op zeehondenjacht ik zij nee
  hij kwam terug met een tennisracket met bloed aan en een paar zeehondhoofden

 5. Je moeder is een eenhoorn

 6. Iets tege Brabanders fwa?

 7. wow … mijn broertje heeft 2 lulle
  hij kan mij in 2 gaatjes nemen

 8. Ik heb het zo pas gedaan met een zeehond het was wel lekker maar ik hield er alleen genitale wratten aan over weet iemand of er zalf is dat helpt ? Ik heb het echt nodig want tijdens het fappen krijg ik een brandig gevoel

 9. zijn zeehonden zeedieren ?

 10. kunnen zeehonden AIDS krijgen ?

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.