Het valt uiteraard niet mee. Om als ‘nationale misdaadverslaggever’ je kop boven het maaiveld te houden. Dat betekent dat je met grote regelmaat op je tenen moet lopen.
Afgeleefde artiesten, die staan er bekend om zelf de Privé, Story en Mijn Geheim te bellen met hun ach een wee, in wanhopige pogingen om vooral in het nieuws te blijven.
Peter R. doet het anders, hij werd gearresteerd in Australië.
En dat werd tijd, het was een beetje stil rond Peter R.

Nee, het gaat mij er niet om te willen suggereren dat Peter R. terecht, of onterecht is gearresteerd.
Nee, het gaat mij er niet om het werk van Peter R., zoeken naar een moordenaar, te kritiseren.

Het kan best zo zijn dat Petertje gewoon aan het hek stond en hard geroepen heeft: ‘Hééé, Daniel Ross!!! Kom es, ik heb een brief voor je!!’
En dat vervolgens Daniel in blinde paniek de politie heeft gebeld, de zaak schromelijk heeft overdreven, en Peter R. dus op een belachelijke grond een nacht heeft vastgezeten.
Dat kan.

Het kan net zo goed zijn dat Peter R. aan de deur heeft gestaan, heeft aangebeld en dat Daniel Ross heeft gezegd: ‘Rot op van mijn erf en ik wil geen brief!’ Waarna Peter is blijven jengelen voor het raam en aan de deur. Dat mag niet. Punt. En dus wordt je weggestuurd.
In Australië is dat wellicht meteen reden je in het cachot te werpen, maar dat moeten ze daar zelf weten.
Dat kan ook.

Hoe dan ook, de medewerker van de Vries, Chantal van Schuylenburgh ,bekende meteen schuld. wat ik dan wel weer wat raar vind.

Maar goed, dit even terzijde.

Waar het mij om gaat is dat Peter R. op zijn website verslag doet van dit incident, en dan specifiek HOE Peter R. daar verslag van doet.
Geen woord over Mariska Mast, het slachtoffer in deze moordzaak.
Geen enkele link naar een dossier Mariska Mast (of naar Daniel Ross).
Geen enkele foto van Mariska Mast (of Daniel Ross).

Wat er wel staat is een stuk van bijna 500 woorden over het ‘avontuur van Peter R. Dat hij zich moest uitkleden. En dat de cel zo koud was. En dat er een plastic matras was. En verder niets. En de muren van beton.
Maar, je bent met een maatschappelijk belang bezig, dus wordt er uiteraard wel afgesloten met een passende ‘verantwoording’:

‘Gevolg van onze arrestatie is wel dat er nu in de media en tot op het hoogte justitie niveau ineens aandacht is voor de zaak van de voortvluchtige Daniel Ross. Dat maakt het voor allemaal waard’.

Kijk in de kranten, kijk op nieuwssites.
Inderdaad Peter R. Daar is wel aandacht voor de zaak Mariska Mast.