Een luie middag tussen Kerst en Oud & Nieuw. Tijdens het ‘half slapend zappen’ bleef ik even hangen op de BBC1. Daar stond een jongedame spruitjes te snijden, alsof het een witte kool betrof.
Zij – ik ben de naam van haar en het programma vergeten – maakte een salade van die rauwe spruitjes en noemde het een ‘colesalad’. Ik sukkelde weg en na het ontwaken pakte ik de zak spruiten die nog in de koelkast lag en maakte er een salade van. Alle Questjes zijn het over eens dat dit voor herhaling vatbaar is.
Details
6 personen
15 minuten
Geen
Ingrediënten
1 pond spruitjes
2 grote wortelen
1 grote rode ui
een flinke hand pijnboompitten
2 eetlepels Venkelzaad
1 limoen
1 eetlepel grove mosterd
1 ,5 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
olijfolie
peper en zout
verse kruiden die je voor handen hebt
paprikavlokken

Bereidingswijze
- Was en snijd de spruitjes (alsof het witte kolen zijn), rasp de wortelen en snijd de ui in halve ringen. Rooster de pijnboompitten droog in een koekenpan.
- Meng de mosterd, yoghurt, mayonaise en het sap en rasp van de limoen tot een dressing. Voeg een mooie olijfolie toe naar smaak. Maak op smaak met peper en zout. Hak de verse kruiden (een bakje Italiaans bijvoorbeeld) fijn.
- Doe alles behalve de paprikavlokken bij elkaar en meng met de handen goed door elkaar.
Serveer in schaaltjes met wat paprikavlokken als topping.
Eet lekker!
Over Berend Quest
'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt
- Web |
- More Posts(1146)