Zelfgemaakte BBQ-saus

Zelfgemaakte BBQ Saus

De sausjes die je koopt in zo’n flesje; ze smaken echt lang niet allemaal slecht. Het wordt minder wanneer je kijkt wat er allemaal in zit om die smaak te bereiken en ook om de meuk goed te houden. Een zelfgemaakte BBQ saus is eerlijk en heerlijk. Zo lekker dat hij ook geen maanden eetbaar hoeft te blijven; als je vlees op is eet je hem wel bij een broodje kaas. Moeilijk? Welnee. Veel werk? Natuurlijk niet!

Details

Servings

6 personen

Prep time

30 minuten

Cooking time

10 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui

  • 100 ml water en een (eigengemaakt) bouillonblokje

  • 1 eetlepel Dijonmosterd

  • scheutje natuurazijn

  • 1 eetlepel bruine basterd suiker

  • 1 eetlepel palmsuiker

  • sap van een citroen

  • 1 eetlepel paprikavlokken

  • 1/2 kopje tomatenketchup

  • 2 eetlepels worcestersaus

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Doe water, gesnipperde ui, bouillonblokje, suikers, mosterd, azijn en het sap van de citroen in een saus pannetje en breng aan de kook. Laat een half uurtje zacht pruttelen.Zelfgemaakte BBQ-saus
  • Voeg de ketchup, paprikavlokken en worcestersaus toe. Verwarm tot kookpunt, zet het vuur uit en roer goed door.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer bij de BBQ, pulled pork, pulled beef of een gegrilde kip.Zelfgemaakte BBQ-saus

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

1 reactie

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.