Eigengemaakte Chutney

Fris Pittige Chutney

Deze Chutney met appel, paprika, rozijnen en meer maakte ik als alternatief voor de stroop of suiker op de pannenkoek. Wij aten de chutney warm, maar de volgende morgen nam ik een panenkoek als ontbijt met de geheel afgekoelde chutney. Heerlijk en voorwaar een goed begin van een regenachtige herfstdag.

Details

Servings
Prep time

60 minuten

Cooking time

35 minuten

Ingrediënten

  • 4 appels

  • 100 gram rozijnen

  • 1 puntpaprika

  • 250 gram suiker

  • 250 ml azijn

  • 1 rode ui

  • 1 teen knoflook

  • 3 cm gemberwortel

  • zout

  • 3 muntblaadjes

  • snufje kaneel

  • 1 flinke dessertlepel kerrie Madras

Bereidingswijze

  • Breng de suiker en de azijn aan de kook. Schil ondertussen de appels, verwijder schil en zaden en snijd in blokjes. Snijd ook de ui en paprika in stukjes. Roer het vocht door zodat de suiker oplost.
  • Voeg de appel, rozijnen, paprika, ui toe en breng terug aan de kook. Rasp de gemberwortel en de knoflook en voeg dit toe met de kerrie, kaneel en wat zout.
    Eigengemaakte Chutney
  • Laat ruim een half uur rustig koken in een pan op matig vuur. Af en toe roeren, maar laat de ingrediënten heel. Serveer met een paar grof gesneden blaadjes munt, bijvoorbeeld op een pannenkoek.
    Eet vooral smakelijk!!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.