Kip Compleet uit de oven

Kip Compleet uit de Oven

Mensen willen nog wel eens beweren dat ‘geen tijd’ een goede reden is om slecht te eten. Dat is onzin. Deze complete maaltijd vraagt ongeveer een kwartier aandacht en daarna een uurtje in de oven. Een uurtje waarin je kunt sporten, boodschappen doen, rekeningen betalen of een van al die andere dingen die mensen blijkbaar belangrijker kunnen vinden dan een goede, gezonde maaltijd serveren.

Details

Servings

4 personen

Prep time

15 minuten

Cooking time

60 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten

  • 4 kippendijen

  • 4 grote aardappelen

  • 2 puntpaprika’s

  • 1 ui

  • 1 rode peper

  • Italiaanse kruiden (vers of droog)

  • 4 tenen knoflook

  • 1 limoen

  • peper en zout naar smaak

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven tot 200 graden
  • Snijd de aardappelen ongeschild in blokjes van 2 cm. Breng water met wat zout aan de kook en kook de aardappelblokjes een paar minuten. Laat de aardappel uitlekken.
  • Wrijf de kip in met kruiden en bestrooi met wat zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie. Stort de helft van de aardappelen in de schaal. Maak de knoflook, ui en peper schoon en snijd in kleine stukjes. Verdeel dit over de aardappel. Voeg daarna de kip toe, dan het restant aardappel en de aan ringen gesneden paprika.
    Kip Compleet uit de oven
  • Zet de schaal in de oven. Na 30 minuten even de kip omdraaien.
  • Haal de schaal uit de oven. Schaaf wat limoen over de schotel en knijp daarna de limoen uit over de kip.
  • Serveer met een lekkere salade.
    Salade

Eet smakelijk!

Kip Compleet uit de oven

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.