Zeeduivel

Hemelse Zeeduivel

Ik doe te weinig met vis. Echt. Zalm, garnaaltje, mossels en tonijn ziet men in huize Quest voldoende voorbijkomen, maar daar houdt het ook wel zo’n beetje op. Vorige week aten we een kibbeling in een viszaak en ik nam een foldertje met wat recepten mee. Vandaag mijn variant op wat in dat foldertje ‘Cha Ca La Vong’ werd genoemd.
Het werd een Hemelse Zeeduivel kan ik je zeggen!

Details

Servings

4 personen

Prep time

1 tot 5 uur

Cooking time

10 minuten

Ingrediënten

  • 4 stukken Zeeduivel, in brokken gesneden

  • Voor de marinade
  • 4 cm gember

  • 4 cm kurkuma (of 2 theelepels gedroogde)

  • een blokje trassi (1 cm)

  • 1,5 eetlepel vissaus

  • 75 ml zonnebloemolie

  • 6 tenen knoflook

  • 1 sjalot

  • Voor de dipsaus
  • 1 citroen

  • 1 limoen

  • 30 ml vissaus

  • 1 eetlepel palmsuiker

  • 3 knoflooktenen

  • Voor onder de vis
  • 250 gram rijstnoedels

  • 2 eetlepels zoute pinda’s

  • 1 eetlepel pijnboompitten

  • 1 verse rode peper

  • 20 stengels bosui

Bereidingswijze

  • Voor de marinade
  • Doe de gember, kurkuma, knoflook, sjalot, olie, vissaus en trassi in grove stukken gehakt in een keukenmachine en maal het klein.
  • In een kom meng je de vis met de marinade met de vis en zet deze afgedekt in de koelkast tot je wil gaan eten, maar minimaal een uur.
    Zeeduivel
  • Voor de dipsaus
  • Meng de fijngemalen knoflook met het sap van de citroen en limoen en de suiker. Meng het geheel met de vissaus en het water.
  • Bereiding van de vis en opmaak
  • Rooster de pinda’s en pijnboompitten in een droge pan.
  • Snijd de bosui in lange repen en de peper in hele dunnen ringen.
  • Bak de vis kort in de marinade gaar. Kook de noedels volgens de verpakking (een minuut of 3).
  • Serveer de vis op een bedje van noedels en bosui. Bestrooi met wat pinda’s, pijnboompitten en wat rode peper.
    Haal de dipsaus even door een zeef en serveer de saus er naast.
  • Rest niets anders dan vooral te genieten!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.