Kebab

Heerlijke, kruidige Kebab!

Vanuit mijn ooghoek zag ik op de televisie Jamie Oliver aan de bereiding van een kebab beginnen. Nog geen kwartier later zat ik in de auto op weg naar de slager. Weg met de aardappel, weg met de broccoli. Vandaag eten wij een heerlijke pittige, frisse, bijna zoet-zure kebab!

Details

Porties

4

Bereiding

45 minuten

Kooktijd

30 minuten

Ingrediënten

 • 1 kilo varkensfilet aan een stuk

 • 2 rode pepers

 • 2 rode puntpaprika’s

 • 1 gele paprika

 • 1 komkommer

 • een paar flinke lepels Griekse yoghurt

 • een bosje munt

 • een bosje oregano

 • 2 citroenen

 • 4 grote pita broodjes

 • olijfolie

 • peper en zout

 • 3 tenen knoflook

 • een zoete ui

Bereidingswijze

 • Het vlees marineren
 • Het vlees kun je vooraf marineren. Dat kan een uur, maar ook een dag voor je gaat eten. Wat jij wilt. Je begint met de filet in plakken van een centimeter te snijden en dan de plakken in blokken van ongeveer twee centimeter.
 • Leg het vlees in een kom, besprenkel met olijfolie. Hak een handje oregano en een handje munt en meng dit met het sap van een citroen door het vlees. Rasp twee tenen knoflook en meng dit ook door het vlees. Zet nu het vlees weg. Mocht je het vlees in de koeling zetten laat het dan ruim voor het grillen weer op kamertemperatuur komen.
 • De paprika’s en pepers grillen
 • Is het mooi weer? Dan grill je uiteraard op de BBQ. Staat het weer dat niet toe, dan grill ik mijn pepers en paprika simpel op het gasfornuis. Regelmatig even draaien, een zwarte plek is geen probleem.
  Kebab
 • Laat de gegrilde paprika en peper afkoelen, ontdoe ze van pitten en steeltjes, veeg de geblakerde stukken er van af en snijd daarna in dunne reepjes (de pepers mag je uiteraard fijner snijden dan de paprika).
  Kebab
 • Snijd een zoete ui in dunne ringen. Meng de paprika, peper en ui en voeg wat olijfolie, zout en citroensap toe.
  Kebab
 • De Tzatziki
 • Rasp een halve komkommer in een vergiet. Maal er wat zout over, hussel door elkaar en knijp het vocht uit de komkommer. Doe de komkommer in een schaal, voeg eenzelfde hoeveelheid yoghurt toe, hak een paar blaadjes munt en doe dit samen met een scheutje olijfolie in de yoghurt. Er mag nog een beetje citroen door uiteraard.
  kebab
 • De kebab grillen
 • Mooi weer? Dan gaat de kebab natuurlijk op de BBQ!
  In dit geval gebruikte ik een zware grillpan. Om de broodjes af te bakken verwarm je de oven voor op 220 graden.
  Laat de grillpan heet worden op het vuur. Rijg ondertussen de kebab aan pennen.
  Kebab
 • Leg de pennen kebab op de grillpan en grill de kebab in een minuut of 7. Draai regelmatig om tijdens het grillen. Besprenkel na het grillen met wat citroen.
  Kebab
 • Aan tafel!
 • Bak de broodjes een paar ,minuten af in de oven, snijd de broodjes open en leg de broodjes op de borden.
 • Leg op ieder broodje een handje geroosterde paprika en ui, trek er een pen kebab op leeg en maak af met een schep tzatziki.
  Kebab

Het lijkt een hele klus, maar dat valt echt wel mee. Het is allemaal heel simpel, weinig stressvol en je keuken geurt de hele dag naar heerlijke geroosterde paprika’s, de frisheid van citroen en de kruidige geuren van oregano en munt.
Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.