Broodje Pesto Tonijn

Broodje Pesto Tonijn

Ik publiceerde al eerder recepten van broodjes met tonijn (zoals deze, en deze). De oorsprong is altijd dat ene broodje dat mij geserveerd werd in een achterafstraatje in Tunis. Vandaag een variant met een rijkelijk gebruik van een pesto van pijnboompitten en basilicum. Net zo lekker, net zo snel en net zo gemakkelijk.

Details

Personen

4

Bereiding

15 minuten

Oven

5 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote Italiaanse bollen

  • 2 blikjes tonijn op water

  • 50 gram pijnboompitten

  • een struik basilicum

  • olijfolie

  • balsamico

  • peper en zout

  • een rood pepertje

  • een teentje knoflook

  • een handje jonge sla

  • 2 lente uitjes

  • stukje parmezaan

  • citroensap

Broodje Pesto Tonijn

Bereidingswijze

  • Laat de tonijn uitlekken en verwarm de oven, als het kan op de gril stand, anders zo hoog mogelijk.
  • Maak een koekenpan heet op het fornuis en rooster de pijnboompitten lichtbruin (blijven omschudden, anders verbrand het).
  • Snijd het dakje van de broodjes en hol de broodjes uit. De koekenpan kan nu op laag vuur, maak van het brood dat je verwijderd hebt kleine stukjes en rooster het in de droge koekenpan.
  • Doe de pijnboompitten, de knoflook, 3/4 van de basilicum en een scheut olijfolie in een keukenmachine of staafmixer en maak er een grove pesto van. Breng op smaak met wat zout, peper en citroensap. Zet de holle broodjes en de kapjes even in de oven onder de gril.
  • Leg op ieder bord wat verse sla en heel fijngesneden lente ui.
    Zet op ieder bord een warm broodje, besmeer de bodem met de pesto, doe er een paar blaadjes sla in en vul op met tonijn. Ik knijp de tonijn altijd nog even uit, zodat dit het brood niet zo vochtig maakt. Verdeel het restant van de pesto over de broodjes, zet de kapjes er op. Bestrooi de borden met geroosterd brood, maak af met wat olijfolie en balsamico.
    Eventueel nog een beetje geraspte parmezaan er over en klaar is je broodje.
Broodje Pesto Tonijn
De geroosterde broodkruimels zijn heerlijk en je gooit niets weg.

Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.