Meat Loaf

Meat Loaf!

Mijn eigen ‘Paradise by the Kitchen Light‘. Zoet aan de buitenkant, kruidig van binnen en met een pittige afdronk. Ik liet mij inspireren door ‘Betty’s Kitchen‘, maar was uiteraard eigenwijs genoeg om het recept niet letterlijk te volgen. Mijn recept voor een heerlijke Meat Loaf.

Ingrediënten

Tja, daar ga je al. Half om half gehakt, daar houdt Berend Quest niet van. In mijn Meat Loaf ging puur rundergehakt. Bang dat rundergehakt een minder smeuïg resultaat geeft hoeft echt niet. Wanneer je rundergehakt van de slager haalt, gemaakt van stooflappen, dan is het resultaat net zo mooi, maar in mijn beleving smakelijker.

  • 750 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 2 sjalotten
  • 5 takken verse peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel chili flakes
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • Worcester saus
  • zeezout
  • ketchup
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 3 geroosterde boterhammen
  • klontje boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd de sjalotten fijn en hak de peterselie en de knoflook. Maal het geroosterde brood fijn in een keukenmachine.
Doe de gehakt in een ruime kom en voeg brood, eieren, peterselie, knoflook, ui, chili flakes en mosterd toe. Goed mengen en op smaak brengen met Worcester saus en zout.

Maak een mooie rol van het gehakt die net zo breed is als de cakevorm die je gaat gebruiken. Voor deze hoeveelheid gebruikte ik een standaard cakevorm van 25×10 centimeter. Vet de cakevorm in met wat boter.
Leg de Meat Loaf in de vorm en plaats in de voorverwarmde oven. Laat 75 minuten garen.

Meat Loaf

Haal de Meat Loaf na 75 minuten uit de oven en uit de vorm. Leg de Meat Loaf in een ondiepe ovenschaal. Smeer de bovenzijde in met een mengsel van de basterdsuiker met een flinke scheut ketchup.

Meat Loaf

Plaats de Meat Loaf 10 minuten terug in de oven, herhaal daarna het insmeren met de suiker/ketchup. Nu mag de Meat Loaf voor de laatste keer 10 minuten terug in de oven en klaar ben je.

Meat Loaf

Let op! Wanneer je de volledige smaak wilt beleven, laat de Meat Loaf dan een tijdje afkoelen en voorkom dat je op hem aanvalt terwijl hij nog gloeiend heet is!
Wat echt niet meevalt, want hij ruikt niet alleen heerlijk, hij glimlacht je uitnodigend toe!

Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

1 reactie

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.