Pasta Pesto Zalm

Pasta Pesto met Courgette en Zalm

Vandaag een pasta pesto met courgette en zalm. Ook deze pasta kan iedereen maken en kun je eten met of zonder de zalm. De inspiratie voor de pasta pesto kwam van Cucinando Gustando. Voor de zalm keek ik onder andere op ‘Vis van bij Ons‘.
Het resultaat mag er zijn!

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de pesto:

  • 50 gram pijnboompitten
  • een bos verse basilicum
  • 50 gram rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • stukje parmezaan

Voor de pasta

  • 500 gram spaghetti nummer 3
  • 10 kleine tomaatjes
  • 1 courgette
  • peper, zout en olijfolie
  • een citroen

Voor de zalm

  • 4 moten zalm zonder huid
  • 1 rood pepertje
  • dille
  • peper en zout
  • een citroen
  • olijfolie

Bereiding

Er zijn uiteraard een aantal verschillende ‘onderdelen’ die gemaakt moeten worden in dit gerecht, maar dat maakt het niet per definitie ingewikkeld. Het meeste kun je op je gemak, vooraf, al klaarmaken.

Als eerste haal je de zalm uit de koeling.
Ga nu verder met de pesto. Verwarm een pan, doe de pijnboompitten er in en rooster die lichtbruin. Maak de knoflooktenen schoon en doe deze met de rucola, de parmezaan, de basilicum en een flinke scheut olijfolie in een keukenmachine (of bewerk het met een staafmixer). Maak de pesto fijn, maar houdt het stevig.

Pasta pesto zalm

Maak nu de courgette schoon, snijd in blokjes of reepjes en bak langzaam bruin in een koekenpan. Voeg in de laatste 3 minuten de gehalveerde tomaatjes toe en breng op smaak met peper, zout en het sap van een citroen. Heel even op hoog vuur een beetje droog bakken (het vocht laten verdampen).

Pasta pesto zalm

Zet een ruime pan water met wat zout op het vuur voor de pasta en verwarm de oven voor op 180 graden.

Sprenkel in een ovenschaal wat olie, voeg dille, peper en zout toe en snijd er een rood pepertje door. Haal de zalmmoten door de olie met dille en peper. Als je dat hebt leg je een roostertje in de schaal, doet daar wat folie in met gaatjes (dan kan het vocht van de zalm weg).
Leg de geoliede zalm samen met 2 halve citroenen in de ovenschaal en zet de schaal in de oven. Een mootje zalm heeft rond de tien minuten nodig. Prik in de zalm om te zien of het gaar is. Wanneer de zalm klaar is knijp je de meegebakken citroen er boven uit.

Pasta pesto zalm

Kook ondertussen ook de pasta.
Meng nu de pesto door de pasta, schep op een bord. Voeg de tomaat en courgette toe. Leg een mootje zalm bovenop de pasta.
Garneer met wat citroen en basilicum blaadjes.

Nou, dat viel wel mee toch? Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.