Pasta Pesto Variatie I

Pasta Pesto Broccoli en Spek

De komende periode zal ik een aantal verschillende pasta-pesto recepten uitproberen en, indien lekker, het recept publiceren. Niets zo zomers, zo eenvoudig en zo snel als een pasta met een pesto! Vandaag: pasta met een pesto van pijnboompitten en basilicum. Dat daar ook een aardappeltje bij zit vond iedereen aan tafel verrassend, en bovendien lekker.

Ingrediënten

  • 500 gram Penne
  • 150 gram broccoli
  • 200 gram vastkokende aardappel
  • 100 gram parmezaan
  • 2 dikke plakken spek per persoon
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram pijnboompitten
  • 50 gram verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Laat de aardappels in de schil (tenzij ze oud zijn), snijd ze in blokjes en kook in water met zout een minuut of 7 beetgaar. Giet de aardappelen goed af. Zet een grote pan water op voor de pasta en de broccoli.

Bak de dikke plakken spek in eigen vet bruin en knapperig. Als je vegetarisch bent, laat je de spek gewoon weg.

Pasta Pesto Variatie I

Rooster de pijnboompitten in een droge pan en stamp deze fijn samen met de teen knoflook en de basilicum (houd een paar blaadjes apart voor de garnering). Voeg olijfolie toe om het smeuïg te maken. Doe ook de helft van de parmezaan door de pesto.

Kook de penne in ruim water met wat zout. Voeg ook de broccoli toe. Wanneer de penne gaar is afgieten (bewaar een beetje kookvocht) en de pesto er door scheppen. Het geheel kan wat droog worden, voeg dan wat kookvocht toe om het wat meer ‘saus’ te geven. Als laatste voorzichtig de aardappelblokjes er door scheppen. Niet wild gaan roeren, dan gaat het stuk.

Schep de penne op een borje, garneer met een blaadje basilicum, een beetje parmezaan en een of twee plakken gebakken spek.

Pasta Pesto Variatie I

Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.