Aardappelsalade 'De Rouge'

Aardappelsalade ‘De Rouge’

Deze aardappelsalade is gebaseerd op een salade die wij aten in Thessaloniki, Griekenland. Je weet wel (of niet), zo’n klein tapas restaurantje in een overdekte steeg. Ik maak sindsdien regelmatig zelf mijn eigen variant. Simpel, snel en heerlijk fris! Verrassend ook voor een ieder die het gerecht nog niet kent. Vandaag met de Franse slag. Dat wil zeggen, met een Frans aardappeltje dat ‘De Rouge‘ heet.

Ingrediënten:

  • 750 gram De Rouge aardappelen
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel
  • paar blaadjes koriander
  • olijfolie
  • citroensap
  • zout en peper
  • zwarte olijven

Bereiding

Laat de aardappelen in de schil, snijd deze in 4 parten en kook een minuut of 5 in een beetje zout. Haal uit het water en in een vergiet. Laat de aardappelen afkoelen, schud ook een paar keer om voor gelijkmatige koeling.

Aardappel de ouge

Halveer de rode ui en snijd deze in dunne plakken. In een kom giet je een paar flinke eetlepels citroensap. Klop daar rustig een dubbele hoeveelheid olijfolie door. Maak het teentje knoflook schoon en rasp deze boven een kom. Doe het zelfde met een stukje gemberwortel (3 centimeter). Voeg peper en zout toe. Hak de helft van de korianderblaadjes fijn en voeg toe.

Griekse Salade

Meng de olie en azijn door de aardappelen, voeg de ui toe. Maak af met een blaadje koriander en een paar zwarte olijven.

Eet smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

1 reactie

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.