Balletje balletje tomatensaus

Balletje Balletje in Tomatensaus

Balletje, Balletje‘ is een spel waarmee je onder andere op de Wallen van Amsterdam van je geld af wordt geholpen. Mijn Balletje Balletje in Tomatensaus helpt je juist om geld te besparen. Een heerlijk recept. Erg voordelig, simpel te maken en uitermate smakelijk.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 gram gehakt (rund of half om half, wat jij wilt)
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • bloem
  • handje parmezaan
  • Italiaanse kruiden
  • 2 bouillon blokjes
  • 150 gram tomatenpuree
  • 2 blikken tomaat aan blokjes
  • zout en peper
  • klont boter
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • pepertje (of niet)
  • scheutje rode wijn of port

Bereiding

Meng de gehakt met een flinke hoeveelheid gemengde Italiaanse kruiden. Voeg het ei en de beschuit toe. Meng ook een handje parmezaan door de gehakt en zout en peper naar smaak.
Draai kleine ballen (formaat pingpong balletje) en haal deze even door de bloem.

Zet een grote pan met dikke bodem op het vuur en smelt een klont boter. Bak de balletjes op laag vuur. Houd de balletjes een beetje in beweging zodat zij niet aan de bodem vastbakken. Als de balletjes gebruind zijn haal je deze uit de pan. Voeg nogmaals een klont boter toe.
Snijd de ui, de knoflook en het pepertje en bak deze in het gehaktballen bakvet glazig op laag vuur. Verkruimel de bouillon blokjes in de pan.
Voeg de tomatenpuree toe, zet het vuur even hoger en bak de puree aan. Blus met een scheutje port of wijn. Voeg nu de stukjes tomaat toe en een beker water. Breng alles weer aan de kook en voeg de balletjes gehakt toe aan de saus.

Laat de saus met balletjes een uurtje heel zacht pruttelen (waakvlam, vlamverdeler of slow cooker). Eventueel afmaken met een schepje suiker wanneer de saus wat te zurig voor je is.
Serveer met rijst en bijvoorbeeld broccoli.

Eet vooral smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Tags

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.