Broodje Blue d’Auvergne met Peer

Zondagmorgen zwemmen wij. Baantjes, zoveel mogelijk baantjes. Na het zwemmen eten we een broodje. Het zwemmen vandaag viel een beetje in het water, want het was er veel te druk. Het broodje daarentegen mocht er zijn. Een heerlijke zachte blauwschimmel, een frisse peer en een heerlijke tapenade van rucola, olijfolie, crème fraiche, peper en knoflook op een Turks broodje.
Daar kom je het water wel voor uit.

Ingrediënten (2 personen)

Broodje Bleu d'Auvergne
  • 150 gram Bleu d’Auvergne
  • 2 rijpe peren
  • 1 limoen
  • 1 tomaat
  • 1 bosje peterselie
  • flinke hand rucola
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 2 bosuitjes
  • een handje zwarte olijven
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 2 Turkse afbakbroodjes
  • zout
  • citroensap

Bereiding

Verwarm de oven om de broodjes af te bakken.
Doe de knoflook, de rode peper, 3/4 van de rucola, het sap van de limoen, een flinke scheut olijfolie in een beker en maak fijn met de staafmixer of in de keukenmachine.
Snijd de bosui in kleine stukjes en meng deze samen met een eetlepel crème fraiche door de rucola tapenade. Breng op smaak met wat zout.

Snijd de peer in 4 parten en schil de partjes. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Leg de plakjes in een schaaltje en besprenkel deze met citroensap.
Snijd de kaas in plakjes.

Broodje Bleu d'Auvergne

Bak de broodjes af en snijd de broodjes doormidden. Bestrijk de helften met de rucola tapenade en beleg de ene helft van het brood met peer, de andere met kaas. Besprenkel nog een keer rijkelijk met olijfolie en garneer met wat tomaat, zwarte olijven en wat peterselie.

Broodje Bleu d'Auvergne
Hamburger zonder ham…..

Eenmaal geserveerd is het uiteraard helemaal prima om er een soort van vegetarische hamburger van te maken en je tanden er in te zetten.
Geniet er van!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

1 Reactie

  1. Dat ziet er lekker uit! In plaats van crème fraîche kun je ook Alpro Go On, of Cream Cheese van gefermenteerde soja, Daarmee zal ik dit recept eens maken.

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Berend Quest

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Meer in Brood, De keuken van Quest, Lunch
Aardappelkoek
Aardappelkoeken

Even iets anders met de zo oer-Hollandse aardappel. Nou ja,...

Gebakken Zuurkool
Gebakken Zuurkool

'Zuurkool van het vat'. Dat wordt in de supermarkt verkocht,...

Sluiten