Gebakken Zuurkool

Gebakken Zuurkool

‘Zuurkool van het vat’. Dat wordt in de supermarkt verkocht, en uw groenteboer verkoopt het ook. Het heeft een aura van ‘vers’ en ‘eerlijk’. Wel, tijd om wakker te worden. Het is exact dezelfde zuurkool als die in de schappen in een pakje zit en komt uit dezelfde zuurkoolfabriek. ‘Zuurkool uit het vat’ is alleen duurder. Vandaag: gebakken zuurkool. Lekker, voordelig, makkelijk en weer eens iets anders.

Ingrediënten

  • 1 pak zuurkool
  • 5 jeneverbessen
  • karwijzaad
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • vers pepertje

Bereiding

Ik zie veel recepten waar zuurkool eerst gespoeld of gekookt wordt. Niet doen, nergens voor nodig en zo zuur is zuurkool tegenwoordig niet meer.
Doe een flinke scheut olijfolie in een ruime hapjespan met dikke bodem en bak de fijngesnipperde ui, de gekneusde jeneverbessen, een flinke lepel karwijzaad en het fijngesneden pepertje tot de sjalotjes glazig zijn.

Voeg de uitgelekte zuurkool toe en draai de pit op de laagste stand. Bak de zuurkool in een kwartiertje gaar. De zuurkool niet steeds omscheppen, een keertje is wel genoeg. Wanneer je de zuurkool rust gunt dan kleurt het onderste deel van de zuurkool mooi bruin.
Meer is het niet, eet lekker!

Gebakken Zuurkool
Wij aten de zuurkool met aardappelkoeken en hertenbiefstukjes


Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

1 reactie

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.