Koolrabi. Ik zag ze liggen op de markt en kocht er drie. Gewoon, omdat het kan. Thuis gekomen zocht ik wat recepten, bedacht mijn eigen variatie en kwam tot dit recept van koolrabi uit de oven. Lekker, makkelijk en echt weer eens even iets anders.

Koolrabi uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 koolrabi’s
  • 5 zoete aardappelen
  • 3 tenen knoflook
  • rood pepertje
  • Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 250 gram spekreepjes

Bereiding:

Koolrabi uit de oven

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Schil de kooltjes en snijd deze in stukjes van een paar centimeter. Kook de stukjes kool een minuut of vijf in water en zout. Laat dan uitlekken. Vet de ovenschaal in met wat olie en verspreid de stukjes koolrabi over de bodem. Zet 30 minuten in de oven.

Koolrabi uit de oven

Doe de spekreepjes in een pan en bak deze op rustig vuur knapperig.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer een centimeter bij een centimeter.
Snijd de knoflooktenen en peper in kleine stukjes en voeg deze met een flinke scheut olijfolie, peper en zout toe aan de aardappelblokjes. Meng door elkaar en zet weg.
Als de spekreepjes knapperig zijn haal je deze uit het vet (of je zet de pan schuin).

Koolrabi uit de oven

Na dertig minuten voeg je de aardappelen en spekjes toe aan de koolrabi en gaat alles nog een half uurtje de oven in.
Dat is alles.

Eet smakelijk!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt