Voor deze variant op de spinazietaart kocht ik op de markt 3 bosjes wilde spinazie en een vers schapenkaasje van Montsma uit Kollum. Het resultaat is een erg milde, maar evengoed pittige hartige taart die ik je zeker kan aanbevelen!

Ingrediënten

  • 3 bosjes wilde spinazie
  • 4 tenen knoflook
  • 3 zoete uitjes (Spaanse Walla Walla)
  • 2 gedroogde pepertjes
  • 125 gram gebakken spekreepjes
  • 3 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 vers schapenkaasje
  • 1 hartige taartbodem
  • versgemalen zout
  • 2 eieren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekreepjes uit. Haal de spekreepjes uit de pan en bewaar het bakvet.
Was de spinazie en snijd het grootste deel van de dikke stelen af. Zet weg in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verhit een wok en bak de spinazie in een beetje olijfolie tot de spinazie geslonken is en haal de spinazie daarna uit de wok. Stort de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Druk de spinazie tegen de vergietwand om extra vocht kwijt te raken.
Snijd de ui, knoflook en peper en bak deze in een wok in het vet van de spekjes. Voeg de oregano toe en bak nog een minuutje mee.

Meng de eieren met de schapenkaas in een ruime kom. Voeg wat zout toe.
Vet de taartbodem in met een klontje roomboter en bedek de taartvorm met een deeg.
Hak de uitgelekte spinazie grof. Voeg de spinazie toe aan de eieren en kaas en meng door elkaar. Verkruimel eventueel een paar beschuiten over de taartbodem wanneer de spinazie toch wat vochtig blijft.
Stort de spinazie in de taartvorm, strijk glad met een lepel en bestrooi met de spekreepjes.

De taart gaat ongeveer 45 minuten in de oven. Serveer warm of koud, versier de taart met gedroogde tomaatjes, of verse tomaatjes. Of allebei…

Spinazietaart schapenkaas

Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt