Op verzoek van mijn dochter maakte ik een champignonsoep. Nooit geweten dat zo’n heerlijke, gebonden champignonsoep zo simpel te maken en zo lekker van smaak is!

Ingrediënten (voor ruim 2 liter soep)

  • 750 gram champignons
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 2 liter water
  • 1 klont roomboter
  • 200 ml slagroom
  • 2 uitjes
  • 1 gedroogd pepertje
  • versgemalen peper en zout
  • 3 eetlepels bloem

Bereidingswijze

Maak van de blokjes en het water een bouillon.
Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes. Snipper de ui en het pepertje en bak deze in een ruime pan glazig. Voeg de champignons toe en bak deze al kerend op ruim vuur een minuut of vijf. Op enig moment zal er vocht van de champignons in de pan komen, zet het vuur dan hoger en bak door tot het vocht verdampt is. Blijf de champignons wel omscheppen, anders verbranden ze.

Wanneer de pan bijna droog is voeg je de bloem toe. Blijf de champignons omscheppen, zet het vuur lager. Na ongeveer een minuut voeg je de helft van de bouillon toe. Nu roeren en aan de kook brengen.
Wanneer de soep kookt voeg je de rest van de bouillon toe. Breng weer aan de kook en voeg de slagroom toe. Nu (eventueel) nog wat peper en zout en dat is alles.
Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt