Recept: Zoetzuur Varkensvlees met Rijst

Wanneer je eens iets anders wilt met een mooi varkenslapje raad ik je dit receptje aan. Het is fris, pittig eenvoudig te maken en snel klaar!

Benodigdheden voor 4 personen

 • 500 gram varkensvlees (mooi, vers en mager van de slager!)
 • 250 gram sperziebonen
 • 250 gram ananas blokjes
 • 200 gram snoeptomaatjes
 • 2 sjalotten
 • gembersiroop
 • 2 citroenen
 • zout
 • 1 vers pepertje
 • 3 tenen knoflook
 • basmati rijst
 • zonnebloemolie

Bereiding

Begin met de boontjes schoon te maken en de rijst te koken. Basmati rijst is heel zacht van smaak, heeft een lange korrel en is in 25 minuten klaar. Die tijd heb je ook ongeveer nodig voor het vlees. Heb je liever een andere rijst, dan is dat uiteraard ook ok.

Snijd de sjalotten, de peper en de knoflook fijn. Snijd het varkensvlees in dunne repen. Verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper langzaam glazig. Voeg het vlees toe en zet het vuur nu hoog. Schep het vlees voortdurend om en houd het vuur zo hoog dat het vlees gaat bakken, niet koken. Als de wok droog wordt voeg je een scheut gembersiroop toe en knijp je 1 citroen boven de wok uit. Zet het vuur nu laag en laat een minuut of 3 garen. Voeg nu wat zout naar smaak toe.

Haal het vlees uit de pan en voeg de gewassen en gehalveerde snijbonen toe aan de wok. Zet het vuur onder de wok weer hoog. Voeg nog een scheutje gembersiroop toe en knijp de andere citroen boven de wok uit. Blijf roeren en wok de bonen een minuut of 5.

Voeg na 5 minuten het vlees weer toe aan de wok. Temper het vuur en verwarm de bonen en het vlees nog een paar minuten goed door.

De rijst zal ondertussen klaar zijn. Wanneer je zover bent dat je de rijst kunt serveren voeg je de tomaatjes en de blokjes ananas toe aan de wok en schep het gerecht onder matig vuur voorzichtig nog een minuutje om zodat de tomaat en ananas warm kan worden.

Wij serveerden deze maaltijd met wat cassave kroepoek.
Eet lekker!

Over Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.