De Snik van Wilders

wilders-1

‘Het is de schuld van hullie; de media’. Wilders heeft niets verkeerd gedaan, Wilders doet geen sorry zeggen, Wilders neemt geen woord terug van zijn ‘meer of minder Marokkanen’ uitspraken. Wilders stelde slechts een vraag. That’s all and that’s it. Wilders gaat door, tot zijn laatste snik, wat deze uitspraak ook voor gevolgen heeft. En wie denkt dat Wilders zichzelf daarmee de das omdoet heeft het he-le-maal mis.

Wilders maalt niet om weglopende fractieleden, Statenleden, gemeente raadsleden, Europees Parlementsleden of wat voor leden dan ook. Het zal hem worst zijn. Sterker, het maakt Wilders sterker. Weglopers worden vervangen door nieuwe meelopers. Wilders zit niet te wachten op critici, hij heeft alleen volgers nodig. Wilders wil geen input, Wilders is output. Zie zijn Twitter account. 318K Volgers, en volgt zelf 0.
Ik ben er van overtuigd dat er meer dan genoeg nieuwe lakeien zijn die bereid zijn de boodschap van Grote Geert te verkondigen, te verdedigen en te vertalen naar actie. Wilders zoekt adepten. Critici heeft hij genoeg.

Dat de overtuiging van Wilders veel dieper gaat dan het populistisch inspelen op gevoelens van ontevreden of bange burgers toont de laatste persconferentie wel aan. Als Wilders grenzen op zou zoeken enkel met als doel om electoraal winst te behalen dan zou hij nu gaan inbinden. Maar niets is minder waar. Wie goed kijkt naar de Geert Wilders tijdens deze persconferentie ziet een tot op het bot gekrenkte idealist. Niet in de verdediging uit het besef dat hij zijn partij schade toebrengt; nee, er staat een man die vecht tegen de grote, boze buitenwereld die zijn waarheid – DE waarheid – geweld aan heeft gedaan. Wilders is slachtoffer. En niet uit tactische overweging, maar uit overtuiging. Wilders begrijpt werkelijk niet wat hij de ander heeft aangedaan. Hij ziet slechts wat de ander hem heeft aangedaan.

Wanneer Wilders voorbeelden aanhaalt die ons moeten overtuigen van de hetze die de media tegen hem voert wordt hij emotioneel. Even (vanaf 5.35) krijgt Wilders het te kwaad wanneer hij zegt: “Ik heb niets verkeerds gezegd. Ik heb geen spijt en ik ga aan niets en niemand excuses aanbieden voor de waarheid en het uitvoeren van mijn politieke vak.” Er klinkt even emotie, Wilders grijpt even naar zijn neus. Wilders moet een snik onderdrukken. Wilders heeft het heel erg met zichzelf te doen. En denk er om. Dat is geen act, dat is geen show, dat is geen spel.

De redelijkheid zoeken in Wilders is zinloos. Wilders willen slopen is zinloos. De ideeën van Wilders ontkrachten is zinloos. De PVV isoleren is zinloos. Wilders is een extremist en een martelaar. Een narcistische alleenheerser met een anti-sociale persoonlijkheid. Dat ga je niet veranderen.

De enige kans die wij maken om Wilders en zijn extremisme onder controle te krijgen is door de problemen die de burger in zijn armen drijven nu eens echt aan te pakken.

9 Reacties

 1. Zal wel liggen aan de chemicaliën die zich bevinden in soort haarverf wat hij gebruikt.

  • Haha zou dat wel zijn Helga haha!
   Ach ja weet je ik vraag me eigen heel wat dingen af, omtrent Heer Wilders.
   Is, dat hij zelf half Indo is, hij is getrouwd met een Buitenlandse, ok dan veel leed is aangedaan in het verleden.
   Maar waarom wilt hij alle Marokkanen weg hebben, eigenlijk?
   Dit vroeg hij toch?
   “Wie wilt meer of minder Marokkanen?”
   Wat heeft de generatie, die nog in de wieg liggen, die nog geen 10 jaar oud zijn, of degenen die hard werken, een goeie baan hebben, een goeie opleiding hebben (want er zijn erbij die echt niet dom zijn, en die toch een HBO opleiding of wel hoger dan HBO, ooit hebben gedaan) – wat hebben zij ooit Wilders aan gedaan?
   En het is niet de eerste keer dat hij dit zo roept, maar hij roept heel vaak wat anders.
   Ik zelf lach hem vierkant uit altijd, ik kan er niets aan doen.
   En wie zou hem eigenlijk geloven wat hij elke keer anders zit te roepen?
   Ik niet in ieder geval!
   Want hij is gewoon een lachwekkend persoon voor mij, met wel een zeer klein hartje!
   Of zie ik dat verkeerd?
   Maar een ding is wel waar, sommigen willen niet meer met hem samen werken, en stappen uit de PVV, maar hij zal net zo goed weer wat anderen er voor terug krijgen!
   En ik geloof niet dat hij aan de macht zou komen!
   Het lijkt mij wat te ver gezocht dat hij aan de macht zou komen, en ik geloof dat die kans wel redelijk klein zal blijven.
   Ik heb daarover mijn eigen visie en als hij praat, observeer ik hem ook heel goed!
   Bye The Way … Ik zou hem wel een keer met een andere kapsel en gewoon zijn normale kleur haar willen zien.
   Want hij heeft zijn haar gewoon simpel gedaan, bij deze gebleekt haha!

 2. De enige kans die wij maken om Wilders en zijn extremisme onder controle te krijgen is door de problemen die de burger in zijn armen drijven nu eens echt aan te pakken.

  EN DAT IS EEN WAARHEID ALS EEN KOE!!!!!!!

 3. Wilders praat mensen problemen en angsten aan die er niet zijn.
  Racisme Xenofobie bestrijd je voordal door informatie en onderwijs
  Hoe dommer en onwetender een volk hoe gevaarlijker.

 4. Pas op voor psychologiseren. Wilders acteert als politicus. De anderen trouwens ook. Getuige de vele overreacties van degenen die eerdere uitspraken van hem (die ook nog feller waren) geen beletsel vonden om akkoorden met hem te willen sluiten.

  • Ja is wel zo vooral VVD wilde PVV niet uit sluiten!!!!!
   Dus tja en eigenlijk is het ook hun eigen schuld! Tja en nu? Omdat Wilders weer iets geroepen heeft, dan zeuren ze dat hij verkeerd bezig is, is hij ook, maar dan hadden ze geen akkoord moeten gaan met PVV!!!!
   En zodra ik hoorde dat de Kabinet met hem verder wilde, nou toen dacht ik meteen dat weer zoiets zou gebeuren! En eigenlijk zijn er best wel veel stemmers die spijt hebben dat zij op PVV hebben gestemd!
   Alleen in Limburg en Almere heeft hij veel stemmers, maar goed voor hoe lang zal dit zo blijven???

 5. Wilders is een gestoorde persoonlijkheid. In de psychiatrie zouden ze zeggen: de man heeft een antisociale persoonlijkheidsstoornis(DSM V). Hij heeft tot op heden op bestuurlijk vlak nog nooit iets tot stand gebracht maar trekt wel steeds de aandacht als politieke ‘roeptoeter’.

  Zijn geldingsdrang is groot. Hij vindt dat zijn zienswijze niet alleen landelijk, maar liefst op Europees niveaus gehoord moet worden. Zelf in Australië wil hij nu een partij oprichten.
  Zijn gebrek aan bescheidenheid en zelfrelativering is groot. Hij lijdt aan grootheidswaanzin.

  Waarover zou hij dromen? Wat zijn zijn verlangens? Als een Romeins triomfator te paard de steden binnentrekken met staande ovaties van het ‘gewone volk’ ? Op de troon besluiten afkondigen om allochtone bevolkingsgroepen het land uit te dirigeren?

  Op een van de paviljoens van de vele psychiatrische inrichtingen in dit land is vast nog wel een plaatsje voor hem. Vastgesjord in een dwangbuis roept hij nog iets van ‘alle Marokkanen het land uit’. De dienstdoende psychiatrisch verpleegkundige geeft de patiënt een spuitje. “t Is goed met u, meneer Wilders, gaat u maar rustig slapen….”

  Nederland mist een ‘speakers corner’, zoals in Hyde Park in Londen. Daar zou hij zijn ideeën ook kunnen uitkramen. Misschien in de Haagse Hofvijver, op het eilandje waar dat ooievaarsnest zit, een plekje voor hem reserveren?

  Voor al die lieden die als domme ganzen achter deze man aanlopen kan wel een opvangcentrum worden gerealiseerd. Met een fotootje van hun held in de aula. Daar kunnen ze bidden voor zijn zielenheil. Dat heeft hij wel nodig in het hiernamaals, want grote kans dat hij daar niet toegelaten wordt!

  • Ja dat is ook zo inderdaad rvandenbroeke … U hebt helemaal gelijk … Ik zelf luister al jaren niet meer naar hem, want ik vind hem toch altijd van het grootste gedeelte onzin uitkramen.
   En trouwens Kabinet Rutte had nooit met hem een akkoord moeten tekenen, want die liepen zelf ook al als domme ganzen hem achterna!!!

 6. Als niemand op Wilders stemt bestaat hij gewoon niet.
  Maar veel Nederlanders zijn klagers, niet in staat zichzelf te handhaven en Wilders maakt ze wijs dat hij hun problemen kan oplossen.
  Ik zou zeggen maak je niet afhankelijk want anders blijf je gegarandeerd een klager omdat de ander het nooit goed doet.

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Berend Quest

Thema door Anders NorénOmhoog ↑