Lochem, kaneelkoek en de dood

bamigoreng

Rob is rust, altijd. Als dit de maffia was, dan was Rob de capo di tutti capi. Dicht bij iedereen, maar met gepaste afstand. Koffie, donkerzwarte koffie. De eerste foto. Een beleefde hand voor een nieuw gezicht. Open deuren, letterlijk. Licht. Kaneelkoek en soesjes, van een bakker met een andere voornaam dan Bart, want zo gaat dat hier nog, in Lochem. Er moet meer koffie komen, maar hoe. Henk Jan is al boven met twee vrouwen, dat is geen optie. Grote kerels, klein apparaat. Dementieel tafereel. Aan knopje uit, of uit knopje aan? Koffie! (En waar is de koelkast?)
Bang! De dood struikelt met een klap op de hardhouten tafel. Welkom, want zwijgen is nooit een optie. Woorden kussen voorzichtig aan haar tranen, het is goed. Zo gaat het en zo moet het gaan. Blonde God en testament. Nieuwe plannen, media. Punkmedia. Wraak! Want wraak is zoet, dus een soesje. En kaneelkoek. (Aha, daar is de koelkast dus!)
Mijn Moment, als tijdsbeeld. De tijdgeest.
De motor brult, want Burgwerd roept.
En ergens in Lochem zet een bamibakker glimlachend de pannen op het vuur.

Bedankt Sandra, Anna-Maria, Rob en Henk Jan.

5 Reacties

 1. Haha! Geweldige poëzie. Mooi geschreven. Jij heel erg bedankt voor je komst. Groeten uit Lochem! :)

 2. Soms weet je pas, wat het was
  Als het voorbij is
  Terug in de auto vroeg ik me af
  waar ik deel van uit maakte
  en vooral wie ik nu heb ontmoet
  in mijn vertraagde wereld
  zijn dit soort ontmoetingen voor mij snel
  en vluchtig in het moment zelf
  En krijgt de ontmoeting betekenis
  als ie voorbij is
  geschreven woorden als deze Poëzie
  geven daarbij nu net even
  wat voor mij nodig was
  Net als mijn eigen gedachten op de terugweg
  Begeleid door The Audio Bully’s
  misschien schrijf ik daar
  ook nog wel een keer iets over

 3. ook zonder dat ik aanwezig was krijgt deze tekst beeld…mooi!

 4. Beeldend geschreven :-)

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.