Ik maak deze schotel wanneer ik geen tijd heb. Nou ja, de dag dat we hem eten geen tijd heb bedoel ik meer. Op de dag zelf heb je alleen een oven nodig, en een paar uur om de schotel te verwarmen.
De dag er voor heb je aan 3 kwartier genoeg.
Benodigd:
- 2,5 kg Aardappelen (nieuwe, als je ze in de schil laat)
- Tomaten (ik gebruikte er 4)
- 1 Rode paprika
- 4 Courgettes
- 3 uien
- Flink wat knoflook
- Italiaanse kruidenmix
- Zout en peper
- Pittige kaas (een belegen, maar een blauwe mag ook)
Ok, was de aardappelen – als je ze in de schil laat – en snijd deze in plakken van ongeveer een centimeter. Kook ze in weinig water met wat zout ongeveer 8 minuten (aardappelen worden anders moeilijk gaar in de oven).
Snijd de knoflook in stukjes, de uien grof en fruit dit glazig in olijfolie met een flinke hoeveelheid Italiaanse kruidenmix.
Snijd de courgettes (in de schil) in plakken van ongeveer een centimeter. Bestrooi deze met wat zout.
Snijd de tomaten in plakken, en de paprika in halve ringen.
Doe de afgegoten aardappelen in de ovenschaal, strooi de paprika er over, meng de courgette met de kruiden-ui mix en leg dit op de aardappelen en paprika. Dek af met een laagje tomaat.
Ik vind het lekker om er nog een paar deciliter vocht aan toe te voegen. In dit geval nam ik een restje tomatensaus van de pasta aangelengd met wat water. Bouillon kan ook, of iets anders lekkers.
Bedek de schaal met alu-folie.
Verwarm de oven op 170 graden, zet de schaal midden in de oven en laat een uur of 2 staan.
Voeg, als je dat lekker vindt, de laatste 10 minuten wat kaas toe en laat de folie van de schaal.
Eet lekker.
(Gaat het te hard? Oven wat temperen)
Oh ja, en moet er dan geen vlees bij? Of vet? Of boter?
Alles kan, niks hoeft.
Gerookte spek is erg lekker, of een klassieke rook- of braadworst.
2 september 2013 op 20:11
Mmmm… lekker vegetarisch én licht voor mensen die op diëet zijn. Ik ga het recept inpikken én deze week nog klaarmaken – heb namelijk alle ingrediënten in huis. Thanx :-) :-) :-)
3 september 2013 op 16:25
Net gemaakt. Ben heel benieuwd. Lijkt me gezond en lekker!