swim-with-dolphins

Florida is de zonnige staat van vermaak, er is heel veel te zien en voor iedereen wat wils. De tips die ik hier geef zijn dus en subjectief en gebasseerd op een gezin met kinderen in de puberleeftijd.

 1. Zwemmen met dolfijnen
  Gun het je kinderen en gun jezelf de beleving van je kinderen. Echt, doen, doen, doen en nog eens doen. Wij deden het op Key Largo bij Dolphins Plus. We kozen voor de ‘structured swim’. Niet goedkoop maar iedere cent waard.
 2. Snorkelen op het rif
  Absoluut een ‘life changing event.’ Wij kozen voor een trip vanuit het John Pennekamp Park, ook op Key Largo. Voor lokale begrippen is deze keuze ook voordelig in prijs.
 3. The Kissimmee Skycoaster
  Kissimmee ligt een half uurtje rijden van Orlando in Florida. Je kunt hier 90 meter omhoog getakeld worden, dan een vrije val van 30 meter maken en vervolgens heen en weer suizen aan deze hoogste schommel ter wereld. Echt een toppertje. Klik hier voor meer informatie.
 4. Universal Studios Orlando
  Voor als je kinderen wat groter zijn het attractiepark dat je bezocht moet hebben. Kleine extra tip: wanneer je ‘s morgens begint en samen met die andere tienduizenden het park instroomt loop dan niet met de meute mee, maar bezoek de attracties tegen de klok in, dat scheelt je uren wachttijd. Niet vergeten naar de Blues Brothers te kijken!
 5. Miami Beach – Palm Beach
  Mooi ritje over de A1A. Prachtige beach houses, schitterende zee en volop gelegenheid om een lekker hapje (vis) te eten. Onderweg kun je zo even stoppen en in zee stappen voor een frisse duik.
 6. Everglades
  Een uitgestrekt en prachtig moerasgebied. Zeer de moeite waard om ergens de weg die door de Everglades loopt (Tamiami Trail, Interstate 41) te verlaten en op een van de vele plekken een stuk het moerasgebied in te wandelen. Ook kun je langs deze route met de bekende propellerboten varen en krokodillen bekijken.
 7. Fort Myers Beach
  Prachtige, witte stranden en bij de ‘Red Coconut RV Resort‘ kun je letterlijk met de camper op het strand overnachten. Ook voor wat betreft de zonsondergang een fantastische plek.
 8. Shoppen!
  Voornamelijk gewaardeerd door de vrouwelijke partner en puberdochter. Make their day and visit the Florida Mall. Voor de niet-shoppers: no worries, neem je tablet of laptop mee. Zithoeken, Starbucks en Wifi aanwezig.