Omstandigheden

wegens-omstandigheden

Daar sta je dan, met je pinpas voor de deur die ‘wegens omstandigheden’ gesloten is. En maar gissen. Watskebeurt?? Mag je boos worden omdat die klootzak van een slijter vandaag liever in bed blijft liggen? Moet je jaloers worden omdat hij de loterij gewonnen heeft? Heeft hij z’n vrouw betrapt met de wijnimporteur en ligt hij huilend bij z’n moeder op de bank? Heeft’ie een terminale ziekte zodat een bloemetje op zijn plaats is? Staat hij met autopech langs de A1 tussen Parijs en Amsterdam?
Je weet het verdomme niet!!

‘Omstandigheden’.
Spreek dit woord eens een paar keer hardop uit. Om-stan-dig-heden. Omstandigheden.
Het klinkt bijna deftig. ‘Wegens omstandigheden gesloten’, daar kan hij of zij die in die omstandigheden zit niets aan doen. Dat weet je meteen. Er is iets heel serieus aan de hand. Er zijn namelijk ‘omstandigheden’.
Goffer!

Er zijn allerlei soorten omstandigheden zoals ‘persoonlijke omstandigheden’, ‘verdachte omstandigheden’ en ‘bepaalde omstandigheden’. O ja, en ‘gunstige omstandigheden’, bedenk ik me ineens.
Ik vind het een waardeloos woord, ‘omstandigheden’. Of het nu persoonlijk, verdacht, bepaald of gunstig is, omstandigheden vertelt je niets. Niks, nada, noppes.
Het is eigenlijk een deftige manier om te zeggen dat het de lezer van het bericht geen ene moer aangaat wat er aan de hand is.
Omstandigheden is iets waar je je achter verschuilt.

En dat zou verboden moeten worden, in 2013. Privé bestaat niet meer en als je niet wilt dat we weten welke ‘omstandigheden’ maken dat jij je winkel gesloten houdt vandaag moet je de winkel dus open doen. En vertel anders gewoon wat er aan de hand is. Daar hebben wij recht op.
Met je ‘omstandigheden’!

Dat ik al een tijdje geen blog meer heb geplaatst is overigens te wijten aan omstandigheden.
Persoonlijke, als je het perse weten wilt.

3 Reacties

  1. Die laatste zin maakt ‘t echt af. ;-)

  2. Ha, ha, little big brother wil alles weten.

  3. Dat jij nieuwsgierig bent, betekent helemaal niet dat je ergens recht op hebt. Als je het echt wilt weten, ga dan onderzoek doen. Zoek op wie de eigenaar van de winkel is en ga dan via social media bekijken wat er aan de hand is. Of wacht tot de winkel weer open is en vraag dan met een bezorgde stem waarom de winkel dicht was.
    Als je er geen moeite voor wil doen, verdien je het om ongelooflijk nieuwsgierig te blijven. ;-P

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.