Allemaal de schuld van social media!

social-media

Overbevolkte plassen bevroren water waardoor schaatswedstrijden moeten worden afgelast.
Volkswoede gericht op acht tegen één kopschoppende klootzakken.
Ophef over de afscheidsbrief van een doodgepeste jongen.
Het woord van het jaar 2012.
De bekendheid van een hersenloze Hagenees.

En verder de doping in de wielersport, de kleine tietjes van Kate, de comateuze toestand van Gordon, de boycot van LA the Voices, het falen van de Fyra en alles waar je verder geen betere verklaring voor hebt.

Het is allemaal de schuld van social media!

1 Reactie

 1. Hallo Berend,

  Deels ben ik het met je eens.
  Veel gaat er via de grootschalige media waarover wij beschikken.
  Maar om daar volledig de schuld aan te geven gaat iets te ver denk ik.
  Ik stoot me er gruwelijk aan dat iedere zelfmoord of moord breeduit in de media wordt uitgelicht. Vooral onder de jongeren lijkt het wel “hip” om zelfmoord te plegen. Zelf woon ik in Westfriesland, waar het zelfmoordgehalte enorm hoog is. En ik geloof wel dat de media daarmee helpt!!
  Maar ik denk dat een groot gedeelte ook bij de opvoeders van de kinderen ligt. Er is simpelweg te weinig respect voor de medemens. Het trieste is dat het geplaag tegenwoordig in de groepen 1&2 al begint. En het gekke is dat ouders doodleuk zeggen dat hun kind zoooo lief is die zou zoiets nooit doen!!!
  Zelf heb ik twee kinderen 1 in het basisonderwijs en 1 op de peuterspeelzaal. Ik kan je vertellen dat ik heel goed kan zien of mijn kind iets zegt of doet wat niet aardig of leuk is en zeg dat ook tegen ze. Van de week was ik aan het winkelen en mijn jongste steekt zijn tong uit tegen een jongentje die niet raars of stom deed. Nou is de tong uit steken geen drama maar ik vond het het erg aardig van hem. En zeg dat ook. Mijn oudste vond een meisje in de klas niet zo leuk omdat ze “lelijk” schijnt te zijn in de ogen van de kinderen. Ook heb ik haar uitgelegd dat het heel naar is om iemand om zijn uiterlijk te beoordelen.
  Ik klink misschien als een heilig boontje, maar dat ben ik zeker niet en vroeger heb ik ook wel eens gepest. Maar dat neemt niet weg dat iedere ouder verplicht is zijn of haar kinderen te wijzen op hun gedrag. Zelf zouden ze het ook niet leuk vinden, toch?? Dit wilde ik even aan je kwijt.
  Groet Maaike

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.