Waarom Lance Armstrong de doodstraf verdient

armstrong

Een paar dagen geleden vroeg iemand tijdens een congres aan een psychiater hoe hij hulp kon verlenen aan een echte psychopaat. De psychiater glimlachte en zei: “De echte psychopaat kom jij niet tegen, de echte psychopaten zitten tegenwoordig aan de top.”

Een psychopaat is populair gezegd iemand met een gestoorde gewetensfunctie.
Lance Armstrong is zo iemand.
Wie medelijden of sympathie voelt bij de ‘bekentenissen‘ van Lance Armstrong bij Oprah moet zich eens achter de oren krabben.

In de eerste plaats kun je je afvragen wat Lance Armstrong bezielt om zijn bekentenissen te doen. Spijt? Gewetenswroeging? Schaamte? Ik geloof er niets van.
Wanneer je ontkenningen van Lance Armstrong over dopinggebruik achter elkaar legt kun je naar de maan en terug. En niet gewoon ontkennen, nee, KEIHARD ontkennen.
Het feit dat Lance Armstrong in tranen vertelt dat zijn zoontje hem steeds verdedigde en dat hij dat niet meer aankon vind ik misselijkmakend. Lance Armstrong kon zijn zoontje niet langer belazeren?
Ga toch fietsen man! (Oh, eehhh… nee dat kan natuurlijk niet.)

Lance Armstrong heeft na ampel beraad met een leger van snelle advocaten bedacht dat hij gewoonweg niet anders meer kon dan toegeven dat hij de kluit al die jaren besodemieterd heeft.
Maar ook die bekentenis wordt duur betaald. Is er al openheid over het bedrag dat Lance Armstrong heeft geïncasseerd voor zijn optreden bij Oprah?
Of dacht je werkelijk dat de ‘bekentenis van de eeuw’ gratis was?
Laat je nakijken.

Dat Lance Armstrong meent dat hij niet de ‘doodstraf’ in de vorm van levenslange schorsing verdient is ook een teken aan de wand. Nee, zegt Lance Armstrong, ik VERDIEN het om te mogen terugkeren in de sport.
Iemand die mij kan uitleggen waar Lance Armstrong dat aan verdient is echt een hele grote.

Lance Armstrong vocht met ‘gelijke’ middelen, zo vertelt hij. Want, de hele top propte zich vol met verboden middelen. Wat Lance Armstrong voor het gemak even overslaat zijn de honderden sportmannen die zich dag in dag uit in het zweet trainden en hun hele leven richten op het – schoon – winnen van een wedstrijd. En dat deze sportmensen nooit een kans hadden en die ook nooit meer krijgen, zij zijn nu te oud.
Hoe zou dat voelen voor deze mensen, meneer Armstrong??

Lance Armstrong heeft niet alleen jarenlang iedereen belazerd, Lance Armstrong heeft er een financieel imperium mee opgebouwd. Lance Armstrong heeft daarbij de strijd tegen kanker verkankerd, met zijn ‘kijk mij eens kanker overwinnen’.

Lance Armstrong heeft jarenlang als een ware psychopaat aan de top gestaan.
En als een ware psychopaat ondergaat Lance Armstrong, omdat het niet anders kan, een zo minimaal mogelijke straf. In plaats van een serie afspraken bij een psychiater.

Als ooit iemand de doodstraf in de vorm van levenslange schorsing verdiend heeft, dan is het wel Lance Armstrong.

11 Reacties

 1. Joh, wind je niet zo op. De sport is al eeuwenlang echt verziekt door de commercie!

 2. O gelukkig, je bedoelt niet echt een nekschot :)

 3. Nare man maar wel een groot sportman.Doping is zo oud als de topsport zelf dus stop die verontwaardiging.Wanneer komen de bekentenissen van Merckx,Hinault en Indurain?Om maar te zwijgen over andere sporten.

  • Doping is zo oud als de topsport zelf dus stop die verontwaardiging??
   Leg eens uit?

  • Groot sportman? Ho Moes, wacht even. Sport kent een overkoepelende spelregel en dat is “sportief gedrag”. Bij het oeroude elkander op de bek timmeren gold het onbeperkte recht van de sterkste. Met of zonder stimuli: dat mocht je zelf weten. Ter beschreming van het volk is het ongebreidelde bektimmeren aan banden gelegd. Omdat we het leuk vonden om toch strijd te kunnen leveren, hebben onze voorouders de sport bedacht. Bij het bedrijven van sport gelden regels. Of een bepaalde groep zich er niet aan houdt is wat anders. Als je je aan de regels houdt ben je sportief. Doe je het niet… yep, dan ben je onsportief.

   Meneer Armstrong was inderdaad de sterkste van de onsportievelingen. De winnaar van de valsspelers. Dat deed ‘ie knap en nog steeds kun je vinden dat het een enorme prestatie was om al valsspelend 7 x in het geel te eindigen. Maar de afspraken waren anders. Of je nou een stukkie afsnijdt in de bergen, je door supporters de berg hebt laten opduwen of stiekem een hulpmotortje in je tweewieler hebt verstopt: je hebt de kluit belazert en je bent Geen Groot Sportman.

 4. Hoe zit het dan met Merckx Indurain en Hinault?Topsport en doping,in alle takken van sport komt het voor of we dat nu leuk vinden of niet.

 5. Michael O’Leary, de directeur van Ryanair is er niets bij.

  Maar verder zal het mij mijn reet roesten, bij wijze van spreke.

 6. Zelfs ik gebruik doping en ik fiets niet eens maar tegenwoordig is dat helemaal in en lance armstrong is de grondlegger van bloedtransfusies, beter als drugs

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.