In Memoriam: @arthurjaspers

arthur_jaspers

“Ik ben er bijna”. Het is de laatste tweet van Arthur Jaspers.
Hierna volgde een ziekenhuisopname en afgelopen week overleed Arthur.
“Ik beken, ik heb geleefd”, staat er in zijn bio.

a-jaspersIk geloof dat ook, dat Arthur Jaspers ‘geleefd’ heeft.
Sex, drugs en rock and roll. Dat zou je uit de profielfoto wellicht niet meteen afleiden, maar wanneer je naar een jongere Arthur kijkt kun je je daar wellicht meer bij voorstellen.
Ik houd mijn beeld vast, of het nu overeenkomt met de werkelijkheid of niet. Arthur Jaspers was een rebel, een rocker. Arthur Jaspers leefde jaren op het randje en betaalde uiteindelijk de prijs. Een scherpe, heldere geest, levend in een tot het bot gesloopt lichaam.
De geest wilde wel door, het lichaam was er echter helemaal klaar mee.

Ik heb Arthur Jaspers nooit ontmoet. Ik volgde Arthur slechts op Twitter.
Arthur Jaspers was een van mijn favoriete woord-goochelaars.
Ik vind een tweet als “Tegen elkaars gedachte geleund warmte zoeken. Als u mij voor 4 uur bestelt heeft u mij vanavond al in huis” pure romantiek.
“Geloven is het nieuwe zeker weten”, daar kan ik dus over nadenken.
“U kunt beter nu mijn handtekening vragen, nu het nog niet zo druk is.”, de zelfspot is prachtig.

Ik vind dat een kunst, om de gewone dingen net iets anders te brengen. Zoals: “Aan de zwaartekracht is vannacht niets veranderd, alles valt uit mijn handen gewoon op de grond, ook het geroosterde broodje met marmelade.”
Over Twitter zei Arthur Jaspers: “Twitter , de aangepaste werkelijkheid, we verzinnen onszelf en de ander mooier dan we zijn. Of het omgekeerde hiervan.”
En dat is waar.

Voor wie @arthurjaspers nooit gevolgd heeft op Twitter, zijn account is er nog altijd en ik raad je aan om eens door zijn tweets te bladeren.
Ze zij de moeite meer dan waard.

11 Reacties

  1. Soms betreur ik het dat ik personen gemist heb in dit digitale leven. Dhr. Jaspers is daar één van. Iedereen heeft ‘t overal over hem. Gemiste Grootsheid zou ik ‘t willen noemen.

  2. Groot gemis op Twitter en Facebook. Ik mis hem.

  3. Ik ga hem missen. Hij plaatste romans in 140 tekens, waarvan we ooit grapten dat ik daar de tekeningen bij zou maken vanuit ons gezamenlijk atelier. Woord- en levenskunstenaar die de titel Koning Art met glans verdiende. Trots dat we samen op de varagids staan! Gelukkig staat er bij je bio nog steeds “following each other. Dag Koning Art #snik

  4. ook op zijn Facebook staan prachtige gedachten. De tijdslijn is zoveel stller zonder hem..

  5. Ik mis hem..

  6. Zijn tweets zijn er niet meer… Vaak vond ik ze nauwelijks te volgen, altijd waren ze mooi. Hij was interessant om mee te praten en, jeetje, wat is zijn vertrek geruisloos. Ik had wel afscheid willen nemen… Dank je voor dit stukje. Ik zal hem missen.

  7. Hij heeft geleefd en hij tweette erover.Ik mis de glimlach om onze twitterstamgast. RIP Arthur en sterkte voor degenen die je lief hebben.

  8. De hemel is een taalvirtuoos rijker.

  9. Dag Arthur. Wat zag je er cool uit vroeger. En op Twitter

  10. Dag lieve Arthur. Bijna 6 jaar geleden alweer dat ik je moet missen. We zijn lang bevriend geweest. Al dat rest zijn versnipperde gedachten.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.