Over mijn lijk!

Lieve M,

Ik heb niets weg te geven en ik ben ook niet van plan binnenkort dood te gaan, maar ik wil toch iets helder maken. Voor het geval dat.

Stel dat die mafklapper die mij al 2 jaar digitaal stalkt en bedreigd de daad bij het woord voegt en een stelletje Amsterdamse criminelen mijn kant op stuurt om mij een kopje kleiner te maken.
Voorkom dan dat ik het gezicht word van een ‘social media probleem’.
Mocht ik tijdens de uitoefening van mijn beroep door een dolgedraaide Antilliaan aan een mes worden geregen, laat het helder zijn: ik wil geen slachtoffer zijn van een ‘Antillianen probleem’.
Wanneer ik in de file op de A9 wordt doodgeschoten door een geflipte idioot omdat ik een opmerking maakte over zijn bumperkleven, alsjeblieft, voorkom dat ik symbool wordt van een ‘verkeershufter probleem’!
De kans is de eerste tijd klein, maar toch. Als ik weer eens een voetbalwedstrijd fluit en een groepje Friese keetzuipers schopt mij van deze wereld af: ik wil niet geassocieerd worden met een ‘Fries Zuipkeetprobleem’!
Ik wil zelfs geen ‘kruis-met-bloemen-gedenkteken’ langs de kant van de weg waar een dronken automobilist mij de sloot in drukte terwijl ik ‘s avonds laat na mijn vrijwilligerswerk naar huis fietste.

Ik wil het niet.
Ik wil geen stille tocht. Ik wil geen minuut stilte. Ik wil geen foto met een slogan.
Ik wil jou of mijn kinderen niet huilend op televisie.

En iedereen die bij je aanklopt en je vertelt dat mijn dood het begin van verandering kan worden, die je vertellen dat ‘het volk’ mijn dood moet kunnen herdenken, dat mijn tragische verscheiden ‘niet voor niets’ mag zijn geweest en dat een paar woorden van mijn dochter ‘iets los zal maken’ bij het grote publiek:
Laat ze naar de duivel lopen!!

Ik wil niet geëxploiteerd worden.
Over mijn lijk!

2 Reacties

  1. Wat een sterk stuk.

    “En iedereen die bij je aanklopt en je vertelt dat mijn dood het begin van verandering kan worden, die je vertellen dat ‘het volk’ mijn dood moet kunnen herdenken, dat mijn tragische verscheiden ‘niet voor niets’ mag zijn geweest…”

    Want er verandert niets, behalve voor de achterblijvers, en dan niet in positieve zin.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.