KIA IS KUT!!!!! (En wij zijn knettergek)

Ik zie een berichtje van mijn broer op Facebook.
Mijn broer kent mij een beetje en hij verbaast zich er over dat ik KIA Motors leuk vind en dat ik dat laat weten op Facebook.
“Shit, weer es op een verkeerd knopje geklikt”, denk ik.

Denk ik, want het is niet zo.
Ik kan nergens achterhalen dat ik op een advertentie, pagina of andere uiting van KIA Motors heb geklikt om aan te geven dat ik KIA Motors ‘leuk’ vind.
Ik vind KIA Motors ook helemaal niet leuk trouwens. Ik vind ieder product van KIA Motors bij voorbaat een kutproduct. Sterker, er zijn geen beroerdere producten dan producten van KIA Motors.

KIA IS KUT!!!!! KIA IS KUT!!!!! KIA IS KUT!!!!! KIA IS KUT!!!!!
(Ik zeg het maar even, dat u niet denkt dat ik stiekem toch reclame maak voor KIA Motors.)

Ik heb maar kort aandacht voor dit soort zaken en Facebook vrolijk verder.
Tot ik vandaag opnieuw te horen krijg dat ik KIA Motors aanbeveel op Facebook.
Hoe kan dat nou toch???

Ik ben er achter. Het blijkt dat je via deze pagina (met voor mij totaal onbegrijpelijk gebrabbel) expliciet moet aangeven dat je niet wilt dat Facebook voor jou bepaalt wat je leuk vindt.
HUH????

Alsof je Wehkamp een brief moet sturen dat je niets wilt kopen.
Dat je Bol.com vooraf moet vertellen dat jij de laatste CD van Bob Dylan NIET wilt hebben.
Dat je vooraf moet tekenen dat je géén huisdieren hebt om te voorkomen dat er wekelijks een vracht hondenbrokken bij jou thuis wordt afgeleverd.

Nee, ik zeur niet.
Nee, ik overdrijf niet.
En nee, het is geen argument dat Facebook haar gebruikers heeft laten weten dat dit ging gebeuren en dat ik dit had kunnen voorkomen door mijn instellingen aan te passen.

Een VRIJ Internet??
We zijn allemaal helemaal knettergek geworden.
Dat kan niet anders, anders zou Facebook hier niet mee wegkomen.

10 Reacties

 1. Je klikt op Edit (op die pagina) en zet het blokje op “No one” en klaar ben je. Het is bij twitter niet anders trouwens. Als je daar bepaalde apps toelaat mogen ze ook uit jouw naam twitteren. Daar geef je toestemming voor. Daarom moet je zo’n app altijd gelijk weer uitschakelen.
  Natuurlijk komt Facebook hier mee weg. Ik vergelijk het met het binnenlopen van een patatzaak. Dat doe je zelf en dat je vervolgens stinkt als je weer buiten bent? Dan had je niet naar binnen moeten gaan.

  • De stank is een goeie.
   Maar als ik een pak sigaretten koop bij de patatzaak wil dat nog niet zeggen dat de patatzaak reclame kan gaan maken met de mededeling dat Berend Quest de frikandellen daar zo lekker vindt.

 2. En nog iets. Je moet toch ook een Nee/Nee sticker op je brievenbus plakken omdat er anders in jouw bus van jouw huis dingen gestopt worden die je niet wilt hebben? Wat is het verschil?

 3. ik heb op die link van jou gekeken en volgens mij staat er standaard ‘no one’, want zo stond het ingesteld en ik was er nog nooit eerder aangeweest. Misschien wil je in je diepe onbewustzijn toch heel erg graag een KUTKIA? ;p

 4. nee, dat lees ik er niet in, hoewel ik wel mijn hersens moest pijnigen om de tekst te begrijpen..

 5. Volgens mij is façadeboek kut, ik heb dat niet voor niets 2 jaar terug succesvol geaborteerd.

 6. Hèhè, eindelijk is het verstandige woord eruit! Ik snap niet dat mensen nog op FB staan!

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.