Stop mensenhandel en Steun De Garaasje!

Fatou: verkocht door haar vader
Fatou kwam als elfjarig meisje met haar vader naar Nederland, gevlucht voor de burgeroorlog in Angola. Twee jaar later verkocht hij haar. Ze zat jarenlang in een kelder en werd stelselmatig verkracht. De afwijkingen van haar kindje herinneren Fatou elke dag aan de drugs die ze toegediend kreeg.

Xioung: verkocht aan mensenhandelaren
Xioung werd op haar vijfde door het Chinese weeshuis waar ze verbleef verkocht aan mensenhandelaren. Als vijfjarig meisje wordt ze al gedwongen seksuele diensten aan te bieden. Tot haar vijftiende wordt ze steeds weer doorverkocht aan andere mensenhandelaren en werkt ze in Azië en Europa in de prostitutie.

Maya: geroofd uit een vluchtelingenkamp
Maya is 15 als ze in de burgeroorlog haar zoontje en ouders kwijtraakt. Ze komt terecht in een vluchtelingenkamp. Op een dag zet een soldaat een geweer op haar hoofd en beveelt haar mee te komen. Ze wordt naar een blanke man gebracht, bij wie ze seksuele handelingen moet verrichten. Later neemt de man haar mee naar Nederland, waar hij haar op het vliegveld aan een andere man verkoopt.

Olivia: opgesloten en veelvuldig verkracht
Olivia uit Soudan is jong en hoogzwanger, over vier weken wordt ze moeder. Achter deze ‘blijde verwachting’ schuilt echter een wrange werkelijkheid. Olivia werd slachtoffer van mensenhandel en zwanger door verkrachting. In Soudan en Nederland werd ze opgesloten en misbruikt. Ze wist te vluchten en vecht nu voor een goede toekomst.

Nee, dit is geen fictie. De bovenstaande verhalen zijn echte geschiedenissen. Van slachtoffers van mensenhandel. Slachtoffers die een toekomst verdienen.
Een toekomst die Fier Fryslan deze slachtoffers wil helpen bieden.
Om deze slachtoffers te helpen een nieuwe, betere en veilige toekomst op te bouwen bouwt Fier Fryslan aan ‘De Garaasje‘, een nieuw centrum voor kinder- en mensenhandel.
Daar is geld voor nodig.
Jouw geld.

Je hoeft niet het hele gebouw te betalen, maar een steen zou een mooi begin zijn!

1 Reactie

  1. Woorden schieten tekort, actie is nu aan de beurt!

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.