Nieuw: @De_Hobbyblogger zoekt bloggers!

“Ik ben een hobby blogger en zal dat altijd blijven”

Het is een citaat uit een blog van VrouwkevanS, en het bracht mij op een idee.
Er zijn heel veel ‘Hobby Bloggers’ in Nederland en de meesten zullen, net als VrouwkevanS niet echt enthousiast worden van het aantal lezers.
Dat ligt – zeker als het gaat over het blog van Vrouwke – lang niet altijd aan de kwaliteit van het geschrevene. Er zijn genoeg parels te vinden in de grote blogzee.
Mits je weet waar je ze kunt vinden.

Ik volg zelf redelijk wat bloggers, maar ik ben niet iemand die zelf actief blogs afstruint op nieuwe stukken. Ook maak ik geen gebruik van RSS en ik abonneer mij ook zelden op een blog. Het moet mij min of meer in de schoot geworpen worden.
Ik klik bijvoorbeeld vaak op blogs die via Twitter worden aangeboden. Een nieuwe blog vind ik vaak via een retweet die in mijn timeline verschijnt.
Ik krijg op die manier genoeg aangeboden, al mis ik wel met regelmaat blogs omdat ik die ene tweet van die blogger net even niet zag. Of op het moment dat het voorbij kwam had ik geen tijd om te lezen.
Gezien de snelheid waarmee de dagen zich voltrekken maak ik er later ook geen tijd voor, ik heb geen ‘blog-bijlees-avonden of zo.

Een manier om als blogger meer aandacht te krijgen is door deel te nemen aan een zo genoemd ‘gesammtblog’. Dat is een blog waar meerdere bloggers actief zijn. Samen sta je sterker, zorg je voor meer aanbod, is er meer continuïteit en vind je meer lezers.
Probleem van een gesammtblog kan wel zijn dat het bijvoorbeeld thematisch is en er een geregelde bijdrage wordt verlangt.

Ik denk dat er meer aandacht voor de Hobby Bloggers te genereren is zonder aan een gesammtblog deel te nemen.
Sinds gisteren ben ik een nieuw twitteraccount gestart onder de naam ‘De_Hobbyblogger“. De bedoeling is dat Hobby Bloggers dit account gaan gebruiken om hun blogs bij een groter publiek onder de aandacht brengen. Natuurlijk zijn er dan veel volgers nodig, maar ik geloof dat dit te realiseren is.
Er zijn heel veel mensen die blogs schrijven, er zijn ook heel veel mensen die graag blogs lezen. Ik denk dat een twitteraccount als @De_Hobbyblogger in een behoefte voorziet.
Iedereen die @De_Hobbyblogger volgt zal via dit account dagelijks vele nieuwe, leuke, ontroerende, grappige, scherpe of kritische blogs aan zich voorbij zien gaan.
Niet meer zoeken, alleen nog kiezen.

Als het twitteraccount @De_Hobbyblogger enthousiast wordt ontvangen zal ik de volgende stap zetten. Een website voor Hobby Bloggers.
Geen ‘gesammtblog’, helemaal geen blog zelfs.
Een website waar Hobby Bloggers lid van kunnen worden, een uittreksel van hun blog kunnen plaatsen met een link naar het hele verhaal op het eigen blog.
Iedereen die lid wordt kan plaatsen, alles wat geplaatst wordt, wordt ook automatisch gedeeld via de sociale media als Facebook, Twitter en Google+.

Via de sociale media worden de blogs verspreid, op de website staat een korte samenvatting en als het blog voor de lezers interessant genoeg is gaan de bezoekers door naar het eigen blog.
Bezoekers waarderen de blogs via het doorklikken, op de website is te zien welke blogs veel gelezen werden.

Uiteraard valt of staat de realisatie van dit alles met het enthousiasme van de bloggers die mee willen doen en het succes van het twitteraccount @De_Hobbyblogger.

O ja, om een blog verspreid te krijgen via @De_Hobbyblogger volg je het account en stuur je de link naar je blog in via een DM. Via het account wordt de link vervolgens gedeeld.
Een DM zeg je? Maar dat kan alleen als het account mij ook volgt! Dat klopt.
@De_Hobbyblogger volgt altijd terug, dus dat is geen probleem.

Als de website actief is (en als die website er komt) dan is dit niet meer nodig, dan worden de blogs automatisch via de social media verspreid.

Als je dit een leuk idee vindt, stuur dan je blogs in het ‘spread the news’!

15 Reacties

 1. Ik moest dit even een paar keer lezen. Maar het zou een leuk idee kunnen zijn. Proberen kan geen kwaad. Ik vind het altijd een beetje raar dat mensen zo geobsedeerd zijn door het aantal bezoekers op hun blog. Ik kijk nooit naar die cijfers tenzij een potentiële adverteerder het wil weten. Dat gedoe over je bezoekersaantallen is net als iemand die de hele dag achter de gordijnen staat te gluren om te kijken of eventuele langslopers misschien op visite komen. Een beetje eenzaam en wanhopig klinkt het. Maar misschien zie ik dat verkeerd.
  Mogen alle soorten blogs meedoen of heb je bepaalde wensen/voorkeuren/voorwaarden?

  • Jij hebt waarschijnlijk niet te klagen over lezers.
   Ik zie regelmatig echt heel goede blogs die maar door een enkeling worden gelezen. Ik begrijp wel dat de statistieken wel degelijk belangrijk zijn.
   Mensen leggen vaak ziel en zaligheid in stukjes, het is niet erg bemoedigend wanneer niemand dat leest. En je publiceert om gelezen te worden, neem ik aan.
   En het gaat mij juist om de kwaliteit die er wel is, maar die je simpelweg niet onder ogen krijgt.

   O ja, en er zijn uiteraard ook heel veel blogs die niet of nauwelijks lezenswaardig zijn, maar ik zie het als een rommelmarkt: veel waardeloze bende, maar ook soms precies dat wat je zoekt.

   • Het leuke is dat maar heel weinig mensen ook maar ene jota begrijpen van bezoekersstatistieken. Over het algemeen zegt dat helemaal niks en is er geen touw aan vast te knopen.
    Veel of weinig bezoekers zie je aan je advertentie-inkomsten van Google. ;-) Dat is mijn maatstaf. Die zijn ook niet te vertrouwen maar wel beter te begrijpen.

 2. Goed initatief… Vroeger (ja, ik weet, ik ben erg) was er een lijst met laatste updates van blogs, wat iedereen heel frequent afstruinde… Zoiets wil ik eigenlijk voor m’n andere site iblogbuddy.nl…

 3. Lijkt me een geweldig idee! Het initiatief staat ook open voor Belgische (Vlaamse) blogs, of niet? I’ll spread the news!

 4. Ik doe ook graag mee Berend!

 5. Het lijkt me het proberen waard. De laatste tijd kijk ik nog nauwelijks naar m’n statistieken. Uiteindelijk vind ik de reacties altijd leuker (liever 1 reactie, dan 1000 kliks). Maar voor reacties moet je natuurlijk weer wel gevonden worden. En nieuwe lezers zijn altijd welkom.
  Ik ga het nieuws verspreiden :-)

 6. Deze lezer (geen blogger) vindt het helemaal leuk!

 7. Die toekomstige website bestaat al onder de naam http://www.onafhankelijke-bloggers-associatie.nl/
  2 jaar terug zijn die met eenzelfde initiatief begonnen voortvloeiend uit VKblog. Maar ook zonder VK-achtergrond is iedereen er van harte welkom. Ze hebben op dit moment 337 aangesloten blogs. Wat mij betreft mogen dat er zeker meer worden en breng het dan ook bij deze onder de aandacht.

  Het idee van een speciaal twitteraccount voegt volgens mij wel iets toe. Zelf twitter ik vrijwel niet. Alleen van mijn blogberichtjes die wat aandacht verdienen maak ik wel eens na weken een tweet. Er is een systeem om dit automatisch te koppelen, maar daar heb ik bezwaren tegen. Ik maak liever zelf uit waarover ik Tweet.

 8. Goed initiatief, Berend. Ik hoop dat het aanslaat en volg inmiddels je Twitteraccount.

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.