Een foto maken.
Iets vastleggen op de gevoelige plaat, heet het wel. We ‘kunnen’ het tegenwoordige allemaal. Miljoenen afbeeldingen komen er dagelijks bij. Moeder met kind, vader’s en auto’s. De artiest op het podium waarnaar we kijken. De tuin, de hond, de geit. Alles wordt vastgelegd.
En werkelijk alles is als het moet seconden later voor iedereen toegankelijk via het Internet.

Gevoel in een plaatje krijgen, een plaatje iets laten vertellen en het verhaal in een plaatje vangen is wat anders. Dan is een camera niet genoeg. Daar is een plaatjesmaker voor nodig.
Zoals @punkmedia.

De plaatjesmaker @punkmedia startte in 2010 met ‘Mijn Moment‘. Op ‘Mijn Moment‘ vertellen bekende en minder bekende mensen over hun hoogte en/of dieptepunten van het afgelopen jaar. De verhalen zijn zeer divers, oprecht, eerlijk en vaak heel kwetsbaar. Eén en hetzelfde jaar, gezien door de ogen van zeer verschillende mensen en verzameld door een gedreven plaatjesmaker.
Mijn Moment‘ is een tijdsbeeld.

De plaatjesmaker @punkmedia is oprecht geïnteresseerd in mensen. Dat lees je in de verhalen, dat zie je aan de foto’s. @punkmedia wordt vertrouwd door de mensen die meewerken aan dit project.
Die betrouwbaarheid en de interesse van de plaatjesmaker @punkmedia zijn wellicht niet de kwaliteiten die maken dat @punkmedia technisch mooie plaatjes maakt.
Het zijn wel essentiële kwaliteiten om het ‘gevoel’ in beeld te krijgen en vast te leggen.
En dat is wat ‘Mijn Moment‘ zo mooi en uniek maakt.

O ja, en dat plaatje dat hierboven staat?
Dat is Henk-Jan, ofwel @punkmedia de plaatjesmaker.
Die vinger linksboven is van mij.
Maar ja, ik ben dan ook geen plaatjesmaker.