Kwaliteitsradio

Vrijdagmiddag, 17.03 uur. Een uurtje of 3 na het ongeluk.
“Goedemiddag, we hebben veel aandacht voor het ski-ongeluk van Prins Johan Friso, laten we even luisteren naar dit moment op de Oostenrijkse televisie.”
(Er begint nu een fragment van de Oostenrijkse televisie, dat wordt onderbroken door een Nederlandse stem die dwars door het Duits gesproken verhaal heen praat.)
“We gaan dus live naar de universiteitskliniek van Inssbruck.”
(Nu volgt de stem een mannelijke Oostenrijker, die driftig verslag doet)
“Er is dus een persconferentie. Onze informatie is dat het een verklaring zou zijn die gepland is van Koningin Beatrix, maar zij hebben het over een persconferentie. Maar goed, het is dus een persconferentie. Overigens het nieuws begint nu met het terugtreden van de Bondspresident Wulff. Die treedt terug, ik denk dat dus pas later de Oostenrijkse televisie naar de persconferentie over gaat. We zien nu inderdaad beelden van de Duitse Bundespresident. Goed, dat gaan we dan zo doen. Het klonk ehh, vandaag op de Oostenrijkse radio als volgt: (stilte). Die is er niet, dat is jammer, want we hadden een mooi fragment hoe het klonk op de Oostenrijkse radio. Maar desalniettemin, niet getreurd, we hebben altijd Wouter Meijer nog, onze correspondent. Wouter, want het is ook in Oostenrijk, we hoorden net live het televisiejournaal, het 5 uur journaal, groot nieuws.”
“Ja, het is ook in Oostenrijk groot nieuws. Ehhm, men weet natuurlijk daar dat verschillende leden van bijvoorbeeld het koningshuis, maar ook andere prominenten, in Oostenrijk komen skiën. Dus ook de beelden van Prins, eehh, koningin Beatrix, en ehmm de de de ehh prinsen en prinsessen die in Lech komen ehm, die ehh, worden dan uitgezonden, en nu is het natuurlijk ook groot nieuws. De burgemeester van Lech, ehh Ludwig Muxel is enigszins een soort woordvoerder, natuurlijk van zijn eigen gemeente want daar is’tie burgemeester van, maar ook een beetje voor de situatie op dit moment. Hij vertelde net op de Oostenrijkse radio net dat prins Friso is ehmm gevonden na 20 minuten onder de lawine, met trauma helikopters (!!) naar Inssbruck is gebracht, naar het universiteitsziekenhuis van Inssbruck, die zijn daar in gespecialiseerd in dit soort gevallen. Hij vertelde dat hij daar gevonden is, de prins, na 20 minuten onder de sneeuwlawine, met apparatuur waarmee je iemand kunt vinden onder de sneeuw, hij is daar ter plekke ge, gean, gereanimeerd, in de helikopter gereanimeerd en bij zijn aankomst zou zijn toestand redelijk stabiel zijn geweest, maar hij bevindt zich nog steeds niet buiten levensgevaar.”
“Ehh, wat wij ook horen hier is dat hij een soort van schedelbasisfractuur zou hebben. Is daar iets over gezegd op de Oostenrijkse radio?”
“Daar is nu niks over gezegd, nee.”
“Verder ook niet of hij breuken heeft of iets anders?”
“Ja, nee. De situatie is ehh, stabiel maar niet eehh.. buiten levensgevaar, dat betekent dat door de akst, ehh, artsen, wordt gevochten voor zijn leven, zoals dat zo mooi heet in krantenkoppen, maar er is wel degelijk natuurlijk een dramatische toestand, waar ehh, je ehh, niet te licht over moet denken, hij is een meter of 40, 50 meegesleurd door een lawine, een la, eehh, lawine is minder erg als je er ehh gewoon onder bedolven wordt en er onderuit kunt komen, maar als je door een lawine wordt meegesleurd, ja, dan ehh, rol je in feite gewoon van de helling af en dat kan tot ernstige verwondingen leiden, dus dan is het niet alleen de onderkoeling en het feit dat hij te weinig zuurstof heeft gehad maar ook, als het ware, de verwondingen die je hebt als je de helling afkomt.”

Verzin ik dit?
Doe ik een slechte imitatie van Koot & Bie?
Nee mensen, dit is Radio 1.
Kwaliteitsradio in Nederland.

1 Reactie

  1. Een slechte imitatie van kwaliteitsradio. Na 3x Koot en Bie ben ik terug naar af: een ouwe knar ;-)

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.