Geachte heer/mevrouw,

Ik lees in uw brief dat u mij wilt ‘informeren over de opvoeding van mijn kinderen‘.
Nu ben ik in de veronderstelling dat ik alles weet van de opvoeding van mijn kinderen, dat komt omdat wij dat niet uitbesteed hebben, maar zelf doen. Misschien is dat niet meer de gewoonte.

U schrijft verder in uw brief dat u het ‘logisch’ vindt dat ouders op zoek gaan naar adviezen bij problemen die zij tegenkomen. Ik kan mij echter helemaal niet herinneren dat ik hulp gezocht heb, of heb aangegeven ‘adviezen’ te willen omdat ik ‘problemen’ ben tegengekomen.
Of is er misschien een anonieme tiplijn – bijvoorbeeld 177 gun dat kind een leven – waar je anoniem OOO’s (Onverantwoord Opvoedende Ouders) kunt aangeven en waar u klachten over de opvoeding van mijn kinderen heeft ontvangen?

Verder: uw opmerking dat uw programma ‘Tripple P’ is ontwikkeld op een universiteit van Queensland zegt mij net zoveel als alle anti-aging crème, afvalpoeders en homeopathische druppels die dagelijks op de buis worden aangeprezen en van bijschriften zijn voorzien als: ‘ontwikkeld in het laboratorium van dokter B.E. Lazerd’.

Desalniettemin wens ik u en uw desperaten een hele leerzame avond in Wokrestaurant Bolsward.
(Ik weet niet of de keuze van de locatie een afstemming is op de kwaliteit van de cursus, maar als ik u was zou ik mijn eigen bammetje meenemen.)

Gegroet,
Berend.

[suffusion-widgets id=’5′].