In de Appruiming: Klout

Na Foursquare en WieoWie gaat vandaag Klout er uit.
En nee, ik heb geen klagen over mijn score. Met 52.43 ben ik best tevreden. Daar gaat het niet om.
Waar het mij wel om gaat: ik zie het nut niet.

klout geeft een indicatie in de vorm van een score over jouw ‘invloed’ op social media als Twitter, Facebook en nog veel meer. Wat ben je voor iemand op social media, wie beïnvloed jij, wie beïnvloed jou, waar ben jij invloedrijk over en in welke hoek pas jij. Zoiets.
Die score vond ik altijd wel aardig. Even kijken of ik groei, of dat ik stagneer of daal.
Ik gebruikte het als een soort weegschaal, maar dan voor Twitter.

In de periode dat ik Klout gebruikte werd Klout uitgebreid. Ik snap eigenlijk geen hol van al die metingen en ik zit echt niet te wachten op het bijhouden van nog meer lijsten.
Ik mij altijd wel kan vinden in de score, als ik heel actief ben stijgt het, als ik minder actief ben daalt het. Ook helpt het als ik interactie heb met twittergebruikers die zelf een hoge kloutscore hebben. Snap ik.
Maar al het andere zegt mij niets en kan ik niet doorgronden.

Zo zijn er twittergebruikers die mij beïnvloeden zegt Klout.
Ik denk dat ze bedoelen dat deze gebruikers mijn kloutscore beïnvloeden, ik trek me namelijk maar weinig aan van anderen.
Volgens Klout ben ik invloedrijk over Rotterdam. Ik kan mij niet heugen dat ik mij meer dan 2 keer uitgelaten heb op social media over deze stad. Ook zou ik invloedrijk zijn over Foursquare. Negatief, hoop ik dan maar.
Klout kent ook iets als ‘Perks’. Als ik er op klik zie ik: You participated in the Dec 1 is World Aids Day perk. Let us know what you thought!
Ook hier weet Klout meer dan ik.
Mijn ‘Klout Style’ is ‘consistent en focussed’. Ik? Gefocust? Op wat dan? Wereld Aidsdag? Rotterdam? Foursquare?

De hopeloosheid van Klout om gebruikers iets te bieden blijkt wel uit de ‘Achievements’ die je er kunt bereiken. Dat je burgemeester van het NS station in Heerlen (Foursquare) zou willen worden is voor hersenlozen, maar hoe zielig ben je als je blij moet zijn dat je tot ‘Klout OG’ bent bevorderd?
Of dat je ’25 Uniquue Likers’ hebt?

Nee, Klout voegt niet toe wat ik al niet weet, en al helemaal niet iets wat ik wil weten.
Ballast dus.

Goodbey Klout, hello Sunshine.

[suffusion-widgets id=’2′].

1 Reactie

  1. Same here. Denk dat ik maar es een grondige opruiming ga houden onder al die sociale tooltjes. Leuk in het begin maar na verloop van tijd irritant; het voegt niets toe, het draagt niets bij. Past mooi in mijn 2012 motto om mijn (digitale) leven te vereenvoudigen…

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.