Verhuizen zonder te verkassen; op Twitter kan dat

Ik heb Twitter al vaker met een dorp vergeleken.

Eén van de beperkingen van een dorp is dat er al snel wat groepjes ontstaan waarbij je je thuis voelt, en een groot aantal anderen waarmee je wel samen in de dorp woont, maar niet echt een ‘gemeenschap’ vormt. Je herkent die mensen eigenlijk alleen maar van gezicht, of op Twitter, aan hun ava.
Ik woon in een dorp en soms denk ik wel eens dat het tijd wordt voor een nieuw dorp, nieuwe gezichten, nieuwe mensen.
Maar ja, het is wel een mooi dorp. Ik heb wel een heel mooi huis hier. En ik heb het er prima naar mijn zin verder. En, niet onbelangrijk, er zijn hier ook heel veel mensen die ik echt niet zou willen missen.

Op Twitter kan dat (gelukkig) anders.
Je kunt nieuwe dorpelingen simpelweg aan jouw dorp toevoegen door hen te volgen, en om het dorp niet tot een stad te laten uitgroeien kun je ook mensen ontvolgen.
Een soort verhuizen zonder te verkassen.

Waarom ik hem wel en haar niet ontvolgd heb?
Wel, mocht je door @berendquest vandaag ontvolgd zijn dan ben je 1 van de 424 en voldoe je aan een van de volgende criterea.

 • Wij hebben niet of nauwelijks interactie,
 • Je voegt niet iets toe aan mijn interesse gebieden,
 • Je bent nauwelijks actief op Twitter,
 • Je bent mij te veel coach, mediastrateeg, goeroe of social media expert,
 • Je bent fan van Foursquare (ik niet namelijk)

Voor iedereen die ik ontvolg ga ik wel weer iemand anders volgen uiteraard, een leeg dorp is een saai dorp. De actie heeft juist tot doel weer nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe inspiratie op te doen en nieuwe geluiden te horen.

Voor het ontvolgen maakte ik gebruik van ManageFlitter.
Voor het volgen maak ik gebruik van de lijsten van mijn mensen die ik volg.
Je mag mij ook tippen uiteraard via @berendquest.

7 Reacties

 1. christinA eijkhout

  12 januari 2012 op 17:32

  Gelukkig, ik ben niet ontvolgD, daarvoor moet je eerst gevolgD worden.
  Jij volgt mij niet, vandaar.

 2. Idem dito… ik volg jou, jij mij niet en dat vind ik best zo!

 3. Inderdaad, wat dat betreft is Twitter een groot voordeel: Zonder al te veel scrupules kun je mensen gewoon laten ‘verhuizen’. ;-) Eens in de zoveel tijd doe ik ook een update. Mensen die te veel commerciële of zelfbevlekkende tweets uitkramen, mensen die niet actief zijn enz. Hoppa, in die verhuisdoos en weg ermee. Doen ze ook bij mij. No hard feelings.

 4. Ik zal volgens mij een tweet op tv langskomen in een of ander programma waarin berendquest ook stond :) geen flauw idee welk programma dat was.

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Berend Quest

Thema door Anders NorénOmhoog ↑