In de appruiming: WieoWie

Ik weet niet hoe het bij jou gaat maar ik heb nogal de neiging om ergens mijn profiel aan te maken ‘omdat dan een ander het niet meer kan’. Een soort paranoia 2.0.
Net als bedrijven die in alle hoeken en gaten van het internet hun domeinnaam registreren, niet omdat dat enig nut heeft, maar omdat die bedrijven bang zijn dat een ander de naam registreert en er bijvoorbeeld een pornowebsite op publiceert.
Het is ook feitelijk de enige reden dat er zo veel domeinextenties zijn; het verkoopt want bedrijven voelen zich gedwongen te registreren.

Die kant gaat het ook op met allerlei social media derivaten.
“Wieowie biedt gebruikers de mogelijkheid tot het creëren van een profiel om je online identiteit te beheren.” Dat klinkt gewichtig en noodzakelijk, dus maken we maar weer een profiel aan. Baat het niet dan schaad het niet. Toch?

2012 Wordt voor mij het jaar van de appruiming. Weg met al die onzinnige toestanden, weg met die eindeloze stroom e-mails en weg met al die websites waar ik nooit op kijk, nooit iets mee doe en nog nooit enig voordeel van gehad heb.
Vorige week trapte ik af met Foursquare, vandaag gaat WieoWie er uit.

Maar even hoor, WieoWie? Wat is dat dan?
Wieowie.nl is “Dé personenzoekmachine van Nederland. Wieowie zoekt in verschillende bronnen zoals social networks naar informatie over een persoon. WieoWie biedt gebruikers de mogelijkheid tot het creëren van een profiel om je online identiteit te beheren.” Aldus WieoWie.

Ik heb dus een ‘profiel’ en mijn ‘identiteit’ op WieoWie.
En wat levert mij dat op? Echt, ik heb geen idee. Ongeveer één keer per week (1 deze week, 2 deze maand en 39 ‘all time’) zoekt iemand op mijn naam via WieoWie. Geen idee wie trouwens.
Ik heb een ‘WOW’ factor (?) van 8349 en sta daarmee op positie 711, wereldwijd.
Aangezien mijn profiel nauwelijks be(ge)zocht word zegt dat denk ik alles over de populariteit van WieoWie, veel meer dan over de populariteit van Berend Quest.

Kijk ik naar wat WieoWie eigenlijk van mij weet over over mij kan vinden dan is het resultaat ronduit teleurstellend.
Onder de tabs ‘Sociale netwerken’, ‘Zoekmachines’, ‘Foto en Video’ en ‘Persoonlijke info’ géén enkel resultaat op Blogger, Google, Blogs, Nieuws, Flickr, Documenten en Afbeeldingen?
Hebben ze geen Google bij WieoWie? (Berend+Quest+Blogs: 16.700 resultaten)

Wel weet WieoWie mij te vertellen dat er nog een heel rijtje berendquest.vanalles domeinen te registreren zijn. Dat dan weer wel.

Je account verwijderen kan overigens gemakkelijk. Ga naar je profielpagina, kies profiel bewerken en kies ‘Verwijder Account’.

1 Reactie

  1. ik vind met name je ‘wow’ factor indrukwekkend … een score van 8349, WOW ;-)

Zeg het maar!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.