Opvoedcursus

“In Nederland zijn iedere dag 75 mensen bezig met de opsporing van daders van seksueel misbruik van kinderen.” Ik hoorde het gisteren een rechercheur vertellen in Brandpunt.
En het blijft maar echoën in mijn hoofd. 75?
75 Rechercheurs die dag in dag uit 10.000-en gruwelijke foto’s en filmpjes bekijken in een hopeloze poging kinderen uit de klauwen van misdadigers te krijgen, netwerken op te rollen en daders voor de rechter te slepen.

Ondertussen lopen er binnenkort 500 (!) ‘animal cops’ met een grote boog om de megastallen, de laboratoria en transportbedrijven heen. Van de 6 speerpunten van de animal cops zijn er 2 direct gerelateerd aan seks: ‘het overtreden van het verbod van seks met dieren’ en ‘dierenporno’.
Je loopt als geitenneuker verhoudingsgewijs een veel reëlere kans gepakt te worden dan als kinderverkrachter.
[suffusion-widgets id=’3′].
Vanmorgen was op RTL Nieuws te horen dat er een ‘opvoedcursus’ in de maak is voor ouders die ‘dreigen in de fout te gaan’. Het is onderdeel van een nieuwe aanpak kindermishandeling. Het plan heeft als titel ‘Kinderen in veilige handen’.
Een opvoedcursus voor ouders die ‘dreigen’ in de fout te gaan. Nog buiten de taalkundige zwakte van die zin lopen de rillingen mij nu al over de rug wanneer ik naar de hoofdpunten uit het conceptplan kijk.
Maar liefs drie disciplines – medici, jeugdzorg en justitie – buigen zich na een melding, bijvoorbeeld van school of consultatiebureau, over een zaak.
Ik zie eindeloze overleggen, vrachtwagens met papier en kilometers bureaucratische wachtlijsten opdoemen aan de horizon.

Kinderen in veilige handen dus. Maar wanneer precies gaat dan de website van pedofielen vereniging Martijn eens verboden worden? Wie schopt die gevaarlijke dwaas Derek Ogilvie, die zich ‘kinderfluisteraar’ noemt van de buis? Wanneer stoppen verzekeraars met het subsidiëren van idioten die radeloze ouders wijsmaken dat kinderen genezen door roestige spijkers onder het bed te leggen?

Kindermishandeling en seksueel misbruik van kinderen is een uitgezaaide kanker binnen onze maatschappij.
Een ‘opvoedcursus’ is niet meer dan tot falen gedoemde symptoombestrijding.

De getoonde afbeelding komt van de website Volcano Press.

3 Reacties

  1. Een algemene opvoedcursus voor toekomstige ouders lijkt me niet veel kwaad kunnen, maar een cursus ter voorkoming van agressie tegen kinderen zie ik toch minder kans van slagen hebben. Niet dat ik het antwoord wel heb…

  2. Je begint zo goed, maar op het eind vlieg je wat mij betreft weer flink uit de bocht met je gebruikelijke heksenjacht..
    Maar over het algemeen ben ik het wel eens met de strekking van het verhaal, dieren zijn in Nederland meer waard dan kinderen.
    Intriest.

Zeg het maar!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.