Wat ik zelf maak vind ik over het algemeen lekker. Anders maak je het ook niet. Wat ik vandaag maakte overtrof echter mijn verwachtingen. Ik wist dat het lekker was, maar ik wist niet dat het ons zo zou verbazen.
Heel eenvoudig, weinig werk en heel erg lekker!
[tabgroup tab1=”Bereidingswijze” tab2=”Ingrediënten” tab3=”Overige info”]
[tab]Breng de wijn (of water) in een pan met dikke bodem aan de kook.
Rasp de schil van 1 citroen, voeg dit met het sap van de citroenen toe aan het vocht.
Laat rustig aan de kook komen, voeg de fijngesneden prei en paprika toe.

Bak op hoog vuur in een koekenpan de spekreepjes (zonder vet of olie). Draai het vuur laag en voeg de knoflook, pepertjes en ui toe. Laat rustig de ui glazig worden.

Voeg de gepelde garnalen en de aan stukjes gesneden vis toe aan het kookvocht.
Laat op laag vuur een minuut of 5 rustig stoven. Voeg de roomboter toe en laat smelten.
Voeg de spek, ui, knoflook en peper toe.
Nog even rustig laten garen, niet te hard roeren, probeer de vis heel te houden.
Serveren op verse pasta, beetje peterselie er over en smullen maar.

Dit gerechtje is ondanks de pepertjes zo heerlijk zacht en fris!
[/tab]
[tab]

  • 250 gram grote garnalen (gepeld)
  • 250 gram witte vis
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 1/2 prei
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 pilli-pilli pepertjes
  • 2 citroenen
  • 2dl droge witte wijn (of water)
  • 1/2 paprika
  • zout, peper, peterselie
  • 200 gram roomboter

[/tab]

[tab]

  • Het gerecht zoals beschreven is voor 4 personen.
  • Ik gebruikte als vis Pangasius filets, maar andere vis kan ook prima. Kabeljauw, schol etc.
  • De vis en het vocht doen het ook heel erg goed bij rijst of in een diepe kom met een vers stukje brood. (Zo hebben wij hier besloten)[/tab]

[/tabgroup]