‘Dè ge zon lèkker kuukske nie eerder bedocht het, Koekwaus dè ge d’r bent!’, met deze woorden van een Bossche koekenbakkersvrouw werd de koekwaus als koekje geboren.
In relatie tot Bas Taart is een koekwaus echter geen smakelijk koekje. De koekwaus is ook geen rare koekenbakker die per ongeluk een nieuw koekje uitgevonden heeft.
Meestal is de ‘koekwaus’ een politicus of andere invloedrijke persoon die denkt dat wij, het klootjesvolk, iedere leugen, verdraaiing van de feiten, gemarchandeer met ‘principes’ en gegoochel met woorden en cijfers als zoete koek zullen slikken.
De koekwaus is de vleesgeworden arrogantie van de macht.
En Bas Taart zal het niet nalaten ons daar op te blijven wijzen.

“NL gaat naar de klote, iedereen negatiever, kabinet zegt: ‘zoek het maar uit’ en Rutte staat nu bij WNL te vertellen dat het zo goed gaat…”
“‘Burger, u zoekt het maar uit’, was getekend, het voltallige kabinet http://bit.ly/up5i0z
“Ik vind het nog steeds grappig.. VVD die ‘tandenknarsend’ haar principes weggeeft, en dat die achterkamertjespolitiek dan intens backfiret.”

Bas Taart is ‘koekwaushapper’.
En of het nu gaat om de wijze waarop ons in de financiële crisis de informatie wordt toegediend -of onthouden – of dat het de moraal van de christelijke partijen betreft: Bas Taart heeft een niet te stillen honger naar koekwausen.

“De Jezusmensen in mijn timeline vinden het allemaal SCHANDALIG dat iemand gewoon zijn werk dient te doen en iedereen gelijk moet behandelen.”
“T IS JANDORIE TE TRIEST VOOR WOORDEN DAT WE IN DIT LAND NIET EENS MENSEN HEEL JOODS/GRISTELIJK ALS MINDERWAARDIG MOGEN BESCHOUWEN – vdStaaij”
“Een agent mag ook niet weigeren homo’s te arresteren.”
“SGP, CDA, CU en VVD tegen.. Dat zijn dus Jezus, Jezus, Jezus en de partij van de verkwanselde standpunten.”

Als koekwaushapper heb je echt een dagtaak in dit land. Niet alleen beschikken de koekwausen vaak over de politieke- en kerkelijke macht, de koekwausen hebben een haast onbeperkte toegang tot de media. De koekwausen beheersen de televisie, de radio en de kranten.
De koekwaushapper heerst ook, maar dan over de eigen timeline.
Je wilt in discussie met de koekwaushapper? Prima.
Weet wel: de koekwaushapper heeft honger en lust jouw zouteloze argumenten over het algemeen bij het ontbijt, de lunch en naast een biertje.
Dat jij daar als gekoekwausde burger niet goed mee om kan gaan is jouw probleem.
Dan volg je Bas Taart maar niet.
Dan block je Bas Taart gewoon.

Bas Taart, de koekwaushapper met een missie eet er geen hap minder om.