Vrouw Quest noemde het ‘de perfecte lunch’. Een gestoofd visje, wat witte rijst en een geroosterde paprika. Licht, fris en heel erg lekker. Snel klaar en eenvoudig te bereiden.

[tabgroup tab1=”Bereidingswijze” tab2=”Ingrediënten” tab3=”Overige info”]
[tab]

Snijd een rode of gele paprika in 4 delen en grill deze in een tosti-ijzer, grillpan of in de oven.
Snijd de knoflook en de sjalotjes klein en fruit deze glazig in de roomboter in een ruime grill- of koekenpan. hak ondertussen het pepertje fijn, rasp wat schil van een citroen en pers deze daarna uit.
Doe de rasp en peper bij de sjalot en knoflook. Als de sjalot glazig is het vuur even wat hoger en afblussen met het citroensap. Laat het vuur hoog en voeg een flinke scheut witte wijn toe.
Wrijf de vis in met wat zout, peper en oregano.
Breng het vocht aan de kook en voeg de diepgevroren Tilapia’s toe. Vuur lager, wel zorgen dat het blijft koken.
Snijd wat gedroogde tomaatjes en voeg deze aan het vocht toe.
Na een minuut of 7 de vis draaien, dan de andere zijde nog een minuut of 5 zachtjes laten stoven.
Vis uit de pan nemen en het vocht nog even op heel hoog vuur wat laten inkoken.

Serveer met witte rijst en de in reepjes gesneden paprika.
Garneren met verse peterselie en wat schijfjes citroen en bijvoorbeeld een mandarijntje.
[/tab]
[tab]
(2 personen)

  • 2 Tilapia filets (of een andere stevige witvis)
  • 1 citroen om te garneren
  • peterselie om te garneren
  • 1 citroen
  • 1 paprika
  • 1 klont boter
  • 2 sjalotjes
  • 1 – 2 tenen knoflook
  • rood pepertje (zonder zaadjes als je niet van pittig houdt)
  • scheut witte wijn
  • zout, peper
  • oregano
  • paar gedroogde tomaatjes
  • kopje witte rijst

[/tab]
[tab]Klaar in een half uurtje.
Meer over de Tilapia vind je hier.[/tab]
[/tabgroup]